Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mitől jó egy dalszöveg?

Mitől jó egy dalszöveg?

Figyelt kérdés
Mi az ami titeket megfog egy zenében? tudom, hogy a fülbemászó dal is fontos, de engem most a dalszöveg érdekel. Miről szóljon? szerelem, szakítás utáni fájdalom, a világ? Kérlek segítsetek :) köszi
2009. dec. 7. 10:19
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
ja, és popzenéről beszélünk :D
2009. dec. 7. 10:19
 2/15 anonim ***** válasza:
általános elégedetlenségi érzés
2009. dec. 7. 10:29
 3/15 Thurston ***** válasza:
100%
Attól, hogy nem pop. Tehát a jó választ már eleve ki is zártad.
2009. dec. 7. 10:38
 4/15 Thurston ***** válasza:

Kis magyarázat, ha valaki olyna suttyó, hogy nem értené meg magától. D:

A popzene arra való, hogy pénzt csináljunk belőle. Vagyis sok embernek kell szeretnie. Vagyisn em tartalmazhat valódi, mély érzelmeket, mert akkor már nem tudná olyan sok ember, olyan rövid idő alatt megemészteni, és nem lenne belőle pénz. Ennyi.

2009. dec. 7. 10:40
 5/15 A kérdező kommentje:
én eddig azt hittem, hogy a popzene az a jó zene, fülbemászó, modern és jó dalszöveg :D akkor tévedtem,
2009. dec. 7. 11:00
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha már Ákos! Érdemes olvasni a szövegeit, némelyik nagyon ütős.

Egy jó példa tőla, Bonanza Banzáj: Induljon a banzáj! Fülbemászó dal, de mégis tartalmaz értékes mondanivalót a szövege.

Szóval a kérdezőnek üzenem, hogy olvasson el egypár Ákos vagy Bonanza dalszöveget. Kezdheti az említett számmal.

2009. dec. 7. 18:18
 7/15 anonim ***** válasza:

Bocs, lemaradt az eleje:

Azért vannak kivételek a popzenében is: Ákos is ilyen.

2009. dec. 7. 18:19
 8/15 A kérdező kommentje:
Ákost imádom :D:D és a dalait is :D
2009. dec. 7. 18:24
 9/15 Thurston ***** válasza:

Vannak kivételek persze (én például a Sigur Rós-ért vagyok nagyon oda, ami mostanában elég populáris lett), de nagyon ritkán fordul elő, hogy popzene művészi értékeket hordoz, hiszen a popzene pont az 'art music' kontrasztjaként jött létre. A pop olyan, mint az építészetben a panelház, vagy a filmezésben a szappanopera.

A kérdezőnek: igen, a popzene fülbemászó, de ettől még nem lesz jó. Sőt. Ha egy zene nem megy bele rögtön a fejedbe, hanem küzdened kell vele úgymond, az valószínüelg sokkal nagyobb élményt jelent majd akkor, ha sikerült megértened. SZövegileg és zeneileg is igaz ez. Csak ugye a felgyorsult világban a legtöbben már nem fordítanak időt a valódi művészetek élvezetére. Én a kedvenc együttesemet évekig gyűlöltem. Aztán egyszercsak sikerült megértenem, hogy mit akarnak mondani, és hogy mennyire újszerű és egyedi az egész zenéjük. És már annyiszor volt ehhez hasonló esettel dolgom, hogy nem is hallgatok olyan zenét, amire elsőre azt mondom, hogy tetszik. Mert tudom, hogy azt hamar meg is unnám.

2009. dec. 7. 22:01
 10/15 Thurston ***** válasza:
Az meg, hogy a popzene modern, al egnagyobb baromság. A popzene al eglassabban fejlődő zenei műfaj. Ez megitn csak abból ered, hogy az emberek nem nagyon tudják befogadni a túlságosan új dolgokat. Példának okáért az egyik kedvenc együttesem 15 éve kiadott egy zseniuális albumot, amit akkor senki nem tudodd megérteni. De legalábbis nagyon kevesen. Ezért aztán úgy döntöttek, hogy tartanak egy kis pihenőt. MTizenöt év elteltével kiadták a második albumukat, ami napjainkban, amikor a progresszív extrém metál igencsak divatba jött (tehát az undergroundon belűl populárissá vált, ha fogalmazhatok így), az egyik legnépszerűbb albummá vált. A popzene ugyanilyen. Fog egy nagyhalom "új", más, ismeretlenebb és nem túlságosan népszerű bandák által létrehozott zenei megoldást, és beviszi a köztudatba. Aki megn em hallgat mást, mint popzenét, az úgysem veszi észre, hogy milyen ötlettelen és régimódi az egész zene.
2009. dec. 7. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!