Hallgatható-e a zene nyilvánosság előtt, ha az előadó/énekes nem él?
Figyelt kérdés
Áruházról lenne szó, és ugyebár magas árakat kellene fizetni (kb 8-15.000ft havonta)(ez egy egyéni vállalkozónak nem kis költség) az Artisjus-nak ha rádiót szeretnénk működtetni nyilvánosság előtt. Először is, nem szeretnék pofátlan lenni, visszaélni a helyzettel, tiszteletben tartom a zenészeket stb. De inkább az állam pofátlan ilyen árakkal. Az lenne a kérdésem, hogy legális-e ha mondjuk pl: Michael Jackson, Amy Winehouse vagy a Republic szólna, internetről letöltött CD-ről, mint ahogy manapság az átlag ember teszi ezt a kocsijában egy Mp3-al, csak kimondottan nem élő zenészek számai lennének rajta. Hallottam olyasmit, hogy ha az énekes elhunyt, megszűnik a szerzői jog vagy valami hasonló. Máig nem szól semmi az üzletben, és így nagyon kong, nagyon csendes, és ez láthatóan zavarja a vásárlókat, jogosan, mivel mindenkit zavarna a nagy csend, valljátok be titeket is zavarna, mondjuk ha beszélgettek egyik ismerősötökkel és hallatszik szinte az egész üzletben. Még egyszer kijelentem, nem szeretném sérteni a zenészeket, mivel ők is részben ebből élnek/tek (de inkább az államé a befolyt összeg, mondjuk a 10e ft-ból talán látnak 100ft-ot, megérteném ha csak a zenészt illetné az összeg) Utána olvasgattam de egyszerűen nem tudok eligazodni. Hozzáértő válaszokat légyszi, de elfogadom a kommenteket is!2014. jan. 22. 21:30
1/3 anonim válasza:
Nem annyira értek ehhez, de ha jól tudom attól mert elhunyt valaki, még az alkotásai nem használhatók csak úgy. Azt hiszem a halála napjától számított 70 évig védelmi jog illeti a műveit, azután közkincs lesz belőlük.
2/3 anonim válasza:
Egyébként ez az artisjus tényleg egy vicc. Csak a zsebek megtömése folyik ott, nulla az értékteremtés.
3/3 anonim válasza:
pff... nálunk vezetékes telefon ingyenes, e-mail is ingyenes... valahogy kerülj kapcsolatba az ezt intéző hatósággal! ne már nekünk kelljen keresgélni -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!