Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van olyan eszköz ami képes...

Van olyan eszköz ami képes felismerni a hangmagasságot és ezt kijelzi?

Figyelt kérdés

Olyasmire gondolok, mint egy elektromos gitárhangoló, csak azt a funkciót szolgálja, h jelzi milyen hangot érzékel. (Pl. ha beleéneklem, h dó, ré, mi, fá, szó, lá, ti, dó akkor kiírja nekem, h: C, D, E, F, G, A, B, C)

Van egy nagyon jó dallam a fejemben és talán meg is tudnám zenésíteni, de nem tudom lekottázni, se hangokra bontani. Ha ezt megtudnám oldani, feltudnám menteni MIDI fájlba és akkor tudnék vele dolgozni, csiszolgatni stb.

Ötlet?

2014. jan. 21. 19:07
 1/2 sándorjános ***** válasza:
Ha ezt a dallamot meg tudod valósítani hangszeren, akkor a hangszeren megtalált hangok alkotják a kottát ugye. Ha dúdolod a hangsort, akkor akkor valamivel nehezebb a dolgod, mivel korán se biztos, hogy jó hangmagasságban csinálod, vagy tiszta, esetleg félhangok-e. Szerintem próbáld meg hangokra bontani pl. nem azt dúdolod a hangológép közelében, hogy hüm hum-hum-hüm hirürüm, hanem pusztán hüm-amit elnyújtasz, hosszan és így meg tudsz győződni róla, hogy melyik hanghoz áll közel, kis kerekítéssel ezt a hangot már a kottába is jegyezheted. Ezt minden dúdolás szakasszal végigjátszod. Jobb megoldást nem tudok, én is csak amatőr zenész vagyok.
2014. jan. 21. 21:17
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:)
2014. márc. 2. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!