Eggyes koncerteken a zenészek fülébe miért van fülhallgató?
Figyelt kérdés
Szoktam látni koncert felvételeken, hogy némelyik zensz fülébe fülhallgató van. Miért? Ott hallják a zenét, vagy miért?2009. dec. 2. 18:26
1/4 Thurston válasza:
Mert akkora hangzavar van, hogy sokszor nem hallják mit játszanak/énekelnek. Tehát általában saját magukat hallják ott. Én is mindig fülesről hallgatom, hogy próbákon mit énekelek, mert előtte nagyon sokszor nem találtam el a fekvést, és mondjuk mindent egy fél hanggal lejjebb énekeltem.
2/4 anonim válasza:
Fülmonitornak hívják,azért használják hogy a zenész tisztábban visszahallja amit játszik.Kiszűrhető a színpadi zaj ami zavaró lehet,én így tudom.
3/4 anonim válasza:
Így van, fülmonitor. Ezek általában URH-s (rádiós) cuccok, aminek az adójába beleviszik azokat a sávokat, amiket hallgatni szeretnél, az adó elküldi, a vevő fogja, és hallod. Azért jó, mert ott is hallod magad, ahol esetleg nincs kontrolláda (klub körülmények között általában sajnos egyáltalán nincs), illetve így egyáltalán nincs szükség kontrollládára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!