Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Eggyes koncerteken a zenészek...

Eggyes koncerteken a zenészek fülébe miért van fülhallgató?

Figyelt kérdés
Szoktam látni koncert felvételeken, hogy némelyik zensz fülébe fülhallgató van. Miért? Ott hallják a zenét, vagy miért?
2009. dec. 2. 18:26
 1/4 Thurston ***** válasza:
Mert akkora hangzavar van, hogy sokszor nem hallják mit játszanak/énekelnek. Tehát általában saját magukat hallják ott. Én is mindig fülesről hallgatom, hogy próbákon mit énekelek, mert előtte nagyon sokszor nem találtam el a fekvést, és mondjuk mindent egy fél hanggal lejjebb énekeltem.
2009. dec. 2. 18:30
 2/4 anonim válasza:
Fülmonitornak hívják,azért használják hogy a zenész tisztábban visszahallja amit játszik.Kiszűrhető a színpadi zaj ami zavaró lehet,én így tudom.
2009. dec. 2. 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Így van, fülmonitor. Ezek általában URH-s (rádiós) cuccok, aminek az adójába beleviszik azokat a sávokat, amiket hallgatni szeretnél, az adó elküldi, a vevő fogja, és hallod. Azért jó, mert ott is hallod magad, ahol esetleg nincs kontrolláda (klub körülmények között általában sajnos egyáltalán nincs), illetve így egyáltalán nincs szükség kontrollládára.
2009. dec. 2. 22:47
 4/4 anonim ***** válasza:
pontosan!:D
2009. dec. 3. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!