Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Megtanulni basszusgitározni...

Megtanulni basszusgitározni könnyebb/nehezebb, mint a 'sima' gitárral?

Figyelt kérdés

Vagy csak máshogy nehéz?

Nagyon rákattantam a basszusgitár hangjára, főleg, hogy kedvelem a jazz-t is, és egyre több rap alapban is hallható; no meg verses esteken is. Hangzása átjárja a testet...

Akusztikus gitárral próbálkoztam (oké, tesóméval, és csak 3-4 alkalommal olyan 2 év alatt :DD), de nem éreztem rá, nem érzek affinitást magamban feléje... ezért is érdekel, hogy a basszus gitár mennyivel másabb - mert környékemen senkinek sincs, megvenni meg nem fogok egyet 20-30ezer+ forintért, hogy fél év alatt rájöjjek, hogy képtelen vagyok megtanulni játszani

2014. jan. 16. 22:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Esteleg kérj kölcsön vagy bérelj egyet?

Egyébként egy-két akkordot még a szanaszét hullott Sid Viciousnak is sikerült produkálni, pedig az olyan volt mint a himbuszban a balsors.

Jól megtanulni viszont egy élet...

2014. jan. 16. 23:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A basszusgitár alapvetően ritmus hangszer, de lehet hozzá szólóhangszerként is közelíteni. A hangszer megismerése és a játékának tanulása itt is stílusfüggő. A jellemzően 3-4 akkordos számokhoz egy egyszerű kíséretet megtanulni egyre rövidebb idő. Ahogyan pedig az előző hozzászóló írja megtanulni egy élet is kevés.

Ha abban a 3-4 alkalomban nem derült ki az, hogy képtelen vagy egy ritmust tartani, hogy egyetlen hangot sem tudsz értelmezhetően lefogni, akkor szerintem érdemes lehet megpróbálnod.

2014. jan. 17. 08:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. Mielőtt a stilisztikai vadászkutyák ugranának:

...Ahogyan pedig az előző hozzászóló írja basszusgitározni megtanulni egy élet is kevés...

2014. jan. 17. 08:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Se nem könnyebb, se nem nehezebb, más.

Persze vannak olyan zenék, zenekarok, ahol a basszusgitáros csak pötyögi az alaphangot, de hát attól az még messze van a valódi tudástól.

2014. jan. 17. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Elkezdeni sokkal könnyebb, sokkal több a sikerélmény, de jól játszani rajta nem könnyebb mint más gitárokon, sőt.
2014. jan. 17. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Aki tud gitározni, az tud basszusgitározni, visszafele ez már nem igaz. Ja, ez csak a könnyűzenére vonatkozik.

Jazz, funky, stb, ahol a bass gitár már virtuóz, na az már nehéz. De a zenék 99%-ban pofon egyszerű a bass, mégis nélküle olyan üres lenne bármelyik zene.

2014. jan. 17. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!