Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csak nekem nehéz először...

Csak nekem nehéz először basszusgitáron?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el basszusgitáron tanulni,de nekem begörcsöl tőle a kezem, meg úgy alapbol nehéz megtartanom a hangszert...Esetleg egyáltalán nem való nekem, vagy ehhez csak hozzá kell szokni?=.
2009. dec. 1. 18:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia. Igen, ahhoz idő kell, hogy "bemelegedj". Nekem is voltak ilyen problémáim, de gyorsan túl lettem rajta. Kitartás és jó lesz az!!
2009. dec. 2. 00:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Minden hangszer ilyen, és mindenkinek:D
2009. dec. 2. 14:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Ja köszönnöm :D

Am doboltam is régebben, és ott nemnagyon volt efféle problémám, hogy túl gyenge voltam a dologhoz, csak ezért ijedtem meg..:D

2009. dec. 2. 15:06
 4/4 anonim válasza:

A dob meg a basszer két külön világ. Régen én is szerettem volna dobolni de vékony vagyok hozzá. A dobosunk egy izomagyú állat és sokszor ős is elfárad a nagy tempójú duplázásban.

A basszernál a kezek tudnak először bajt okozni mert nagyok az első bundok, nagyobbak mint a klasszikus gitáron. 2 dolgot tudok javasolni.

1. Ha túl nagy a bundok közötti távolság, akkor hangold le a gitárt mondjuk 2 félhanggal, így az alaphangolás "feljebb" kerül a nyakon. Tehát pl az E húr E hangja nem üres húr lesz hanem a 2. bundon fogod megtalálni. Feljebb kisebbek a bundok közötti távolságok, könnyebben átéred majd. Viszont semmiképpen ne erőltesd. Ha ínhüvelygyulladást kapsz akkor az gáz.

2. Hogy elbírod-e vagy sem, az attól függ milyen hangszered van. Vannak orbitális hangszerek és vannak kisebbek. Kisebből pl. tudom nyugodt szívvel ajánlani a Cort B5-öt. Szép is, jól szól, a mocsári kőris test pillekönnyű, brutális mélye van és iszonyat jól k ivan egyensúlyozva. Plusz kisebbek is rajta a bundok. Remélem tudtam segíteni.

2011. jún. 9. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!