Van egy nylon húros gitárom amit úgy vettem kéz alol hogy a fele fém húros és semmi baja Nos az a nagy helyzet hogy a behangolás után a fémek sokáig nem hangolódnak el a nylonok elég hamar Ha a másik hármat fémre cserélném nem lenne baja a gitárnak?
Figyelt kérdés
2014. jan. 7. 16:14
1/6 anonim válasza:
az a három fém sem fém, nylon, csak fém burkolat van rajta. Ha fémhúrt teszel rá, tönkreteszi a gitárt. :) valószínűleg azért hangolódik el hamar, mert még új a húr, majd beáll, és nem fog nagyon hangolódni
2/6 A kérdező kommentje:
értem és a másik 3 húrnál is van fémburkolatú nylon húr?
2014. jan. 7. 16:26
3/6 anonim válasza:
nemtudom, nem hiszem, a fémhúros gitároknál is csak a három basszushúron van ez a fém tekercselés. Vastagabb-erősebb húroknál találkoztam olyannal, hogy a G húron is van fém tekercselés, de kezdőnek én nem ajánlanék olyan erős húrt.
4/6 A kérdező kommentje:
értem köszi
2014. jan. 7. 16:52
5/6 anonim válasza:
Azért vastagabb/vékonyabb a húr, hogy mélyebb/magasabb legyen a hangja.
Ha a vékony húrokat is körbetekercselnék fémmel, akkor már nem lenne vékony és nem lenne magas.
Nylonhúros gitárra pedig csak nylonhúrt célszerű használni (mármint a három vastag húr is nylon belül, csak fémmel körbetekert).
Tehát ne tegyél fémhúrokat helyettük.
Ha régi a húrkészlet, érdemes lenne lecserélni egy újra. Miután felteszed, még pár napig gyakrabban kell hangolni, amíg "beáll" nyúlása.
6/6 anonim válasza:
Ha kéz alól vetted, valószínűleg már elvannak használódva a húrok. Mindenképp csak klasszikus gitárra való húrkészletet vegyél, a fémhúroknak erősebb a húzásuk, nem tennének jót a gitárnyaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!