Miért mindig David Guetta és társairól prédikálunk, amikor számtalan úgymond. Valódi DJ van a világon. Miért nem velük foglalkozunk?
Ez most olyan, hogy miért Miley Cyrus-al, Britney-vel, meg egyéb énekesekkel foglalkozik a média? Mert ők eladhatók. Vagy jók a kapcsolataik. Van tőlük milliárd+1 jobb énekes, de ők vannak a tűz közelében, őket kapják fel.
Ha konkrétan azt nézzük, hogy ki a legjobb DJ/ki kever a legjobban, akkor egyértelműen Dieselboy, aki drum n bass-ben a legbrutálisabb, legkomplexebb, legösszeszedettebb mixeket tolja (meg dubstep, amióta felkapott).
A másik nagy kedvenc Flume (What So Not), élőben ő is nagyon brutális. Inkább ilyen újabb fajta dolgokat nyomat, túlságosan nem tudom behatárolni, de eszméletlen ügyes.
Ha pedig mainstreamebb DJ-ben gondolkodunk, akkor Laidback Luke, illetve a GTA hozzák a legjobb mixeket. Ladiback Luke nagyon régi motoros, egy hihetetlen segítőkész ember, és két lábbal a földön jár, és az egyik legügyesebb. GTA pedig több mint egy éve olyan mixeket szállít a fülembe, illetve olyan zenéket csinálnak, amikben én még soha az életben nem csalódtam.
Kik vannak jogosan ott ahol?
A már fent említett DJ-k mellett szimpátiától függetlenül: Diplo, Skrillex, Dada Life, Calvin Harris, Fedde Le Grand, Sander van Doorn, Showtek, Feed Me(Spor), Kill The Noise, Crookers, Noisia, deadmau5. (talán még DJ Fresh, de mostanában ő nagyon elment egy rossz irányba zenekészítés szempontjából: megvesz egy alapot, aminek jó a hangzása, és alávág egy vokált, lásd Dibby Dibby). Magyar szinten Andro/Pixa páros, Jay Lumen, Slap in The Bass.
Szerintem őket nem véletlen kapták fel, és nem csak a gombnyomogatás miatt vannak ott ahol. Nem mással iratják a zenéket, és amit írnak, az igényes.
Nagyon sok Dj-től várok nagyobb áttörtést ebben az évben, az már csak a holland dj maffián múlik, hogy ki lesz sikeres. :)
Nicky Romero, Afrojack, Martin Garrix, Sidney Samson, Tiesto, Arno Cost, Blasterjaxx, Avicii, Will Sparks,
Krewella, JDG, Mike Candys, Joel Fletcher, Dimitry Vegas & Like Mike, Dada Life, GlowInTheDark, Uberjak'd, R3hab, Avicii, DVBBS, Porter Robinson, Firebeatz, W&W, Hansel Thorn, Jan Waterman, Basto, F.O.O.L., Lets' Be Friends, Maison & Dragen, Gordon & Doyle, Melleefresh, Soulwax, Tocadisco, Uppermost, The Killing Machine, TAito, Spencer & Hill, Reece Low, Deorro, Stereo Doctor, Slayback, Nobody Moves, Drivepilot, Chuckie, Gregor Salto, Dubsidia, Drivepilot
Akik voltak de már nem csinálnak zenéket:
Pakito, Shana Vanguarde, MoonkeyBad,
szerintem ennyi elég xD
Andrew Rayel-t senki nem ismeri? Bocs hogy most írtam.
Egyébként meg Armin van Buuren, Andrew Rayel a legjobbak szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!