Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan induljak el a könnyűzen...

Hogyan induljak el a könnyűzenei pályán mint szóló előadó?

Figyelt kérdés
Mit kell csinálnom? Szeretnék összehozni egy lemezt feldolgozásokkal és saját számokkal. Elképzeléseim szerint angol nyelven. Milyen jogdíjakat kell fizetni egy feldolgozás után? Hogyan lesy CD-m, vagy YouTube csatornám? Mi az a VEVO? Hogyan juthatnak el az albumaim pl Amerikába? Mi kell ahhoz, hogy koncertezzek, vagy hogy a zenéim ott legyenek az Itunes-on, vagy játszanak rádióban, esetleg tévében? Hogyan lesy zeném a dalok alatt? Egyszóval semmit nem tudok.
2014. jan. 1. 15:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha csaj vagy: vetkőzz, vágass hülye frizurát, hordj hülye ruhákat amik alig takarnak valamit is ;) Ha fiú vagy: legyél meleg.
2014. jan. 1. 16:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is látom, hogy manapság ezek a népszerűek, de én konkrétan az indulásra gondoltam. Egyébként nem feltétele ez a népszerűségnek, elég lehet provokativnak lenni.
2014. jan. 1. 16:40
 3/7 Apocalypse. ***** válasza:

Feldolgozásoknál néha kell, néha nem kell fizetni. Ezt az adott előadóval kell letisztázni.

CD-hez kiadót kell felkeresned. Aki bevállal, vagy nem.

Youtube csatorna? Beregisztrálsz és kész....

VEVO: Egyfajta kiadó, ha jól tudom.

Album amerika? Olyan kiadót kell keresned.

Koncertezéshez menedzser szükséges, esetleg te be tudsz nyalizni rendezvények szervezőinél,(Kisebbeknél!) hogy tegyenek be.

Rádió, TV.. népszerűség nem árt, na meg egy menedzser.

Hogyan lesz zene a dalaid alatt? Hát...tudod... aztis neked kell megírni..:)

Ami még nem árt ha van, szponzor. Aki anyagilag is meglendít, mivel amiket leírtam, mind komoly összegekbe fájnak.

2014. jan. 1. 17:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. jan. 1. 18:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Esetleg még az ITunessel kapcsolatban tud valaki valamit?
2014. jan. 1. 18:29
 6/7 anonim ***** válasza:

A feldolgozások kiadásához nem árt még tudnod:

[link]

Bár már egyre kisebb a jelentősége nem árt ha van 2-3 számos demo anyagod. Nem is a kiadó és menedzser keresés miatt fontos, hanem számodra is, hogy ismerd meg a felvétel világát, a stúdiót, és kicsit ráérezz a saját hangzásodra.

A technikai eszközök ára egyre alacsonyabb. Kérdés, hogy van-e zenei előképzettséged és tudod-e az eszközöket használni. Ha igen, a zenei alapot akár otthon is összedobhatod, az ének felvétellel pedig megkeresel egy kisebb stúdiót vagy egy helyi rádiót. A keverést meg megint otthon meg tudod csinálni.

Ha nem vagy ezen ismeretek tudatában és ezen eszközök birtokában, akkor lehet, a civil szférában is körbe kellene nézned: egy csomó civil szervezet pályázott hangosítási, felvevő rendszerre. A lakóhelyed közelében kellene ilyenek után keresgélned, esetleg a helyi művházban, zeneiskolában.

2014. jan. 2. 08:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2014. jan. 2. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!