Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek nagy baj az a...

Szerintetek nagy baj az a gitározásnál, ha rövidebbek az ujjaim?

Figyelt kérdés

Annyira vészesen nem rövidek, csak ahogy így elnézem a többi gitárost, mindegyiknek olyan jó hosszú ujjai vannak, 4-5 bundot is átér az ujjuk, nekem meg csak 3-at.

Én nagyon megszeretnék tanulni gitározni, igaz, még csak augusztus óta van gitárom, és jelenleg csak netről tudok tanulni (sajnos) de érdemes folytatni? Meg lehet tanulni rövidebb ujjakkal is gitározni? Kitartónak kitartó vagyok, azzal nincs gond, csak tudni szeretném, van e értelme folytatni.

2014. jan. 1. 14:38
 1/9 anonim ***** válasza:
hogy ér át hármat? melyik két ujjad közé, vagy azt hogy érted?
2014. jan. 1. 15:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Pl: A mutató ujjam az első bundnál van, a középső ujjam a második bundnál, a gyűrűs és kisujjam pedig a 3. bundnál. Így értem. De akár lehet másképp is az ujjaim, (pl: mutató ujjam első bund, középső és gyűrűs ujjam a második bundnál, gyűrűs ujjam pedig a harmadiknál) mindenféle képen csak az első bundtól a harmadikig ér el az ujjam. És hogy ez baj e? Mert a többi gitárosnak akiket eddig láttam vagy ismerek azoknak mind az elsőtől a negyedik vagy ötödik bundig ér az ujjuk. Remélem így már érthetőbb volt. :)
2014. jan. 1. 16:21
 3/9 A kérdező kommentje:
*(pl: mutató ujjam első bund, középső és gyűrűs ujjam a második bundnál, kisujjam pedig a harmadiknál)
2014. jan. 1. 16:22
 4/9 anonim ***** válasza:
szerintem akkor a technikádon van mit csiszolni, ha kicsi is a kezed, azért el kellene tudni érni az első bundtól a negyedikig, mármint hogy minden ujjad a következő bundra teszed le, akkor így az első négyet "illene tudni" átérni. Nekem van sok nagyonkicsi kezű gitáros ismerősöm, amúgy nem baj ha kicsi az ember ujja, de amit te írtál az már szerintem a rosszul megtanult technikának köszönhető
2014. jan. 1. 17:09
 5/9 anonim ***** válasza:
de idővel lazulnak az ízületeid, úgyhogy ne aggódj, csak figyelj oda, hogy ne legyen pl befeszülve a vállad, se a csuklód, mert az ilyen rossz berögződések sokszor okoznak technikai gondokat
2014. jan. 1. 17:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Fúú, most hogy mondod, nem nagyon lazul a kezem. Feszítem a karom, de akaratlanul.
2014. jan. 1. 17:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Sok gyakorlás kell. Nekem is rövid az ujjam, de tényleg lazulnak. Nézz meg pár John Petrucci gyakorló videót, neki vannak elég durva gyakorlatai erre.
2014. jan. 2. 00:55
 8/9 A kérdező kommentje:
A gyakorlással nem lenne gond, csak nagyon nehezen tudom lefogni a rövid ujjaim miatt a húrokat, és ha sikerül is lefogni, nem szól szépen. :/ De örülök annak, hogy ha tényleg fognak lazulni, mert abba hagyni semmi szín alatt nem szeretném. :)
2014. jan. 2. 10:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Gyakorold az akkordokat bontásban lassan és úgy figyeld meg, hogy melyek azok a hangok amik hamisan szólnak. Játszadozz a kéztartással, a csuklóddal, ujjheggyel, hogy melyik az a pont, amikor tisztán szól. 4 bundot át kell, hogy érj.
2014. jan. 6. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!