Magamtól megtudok tanulni szaxofonozni?
5-6 évig furulyáztam, kottát olvasni tudok, gitározni a fogástáblázatból tanultam meg (csak akkordozni tudok,de elég szórakoztató az is) és most szaxofonozni tanulnék meg. Hangszert még nem vettem, hangszerboltban fogok tanácsot kérni,mivel nem tudom,hogy kezdőknek milyen való.(igazából semmi fogalmam nincs az egészről,csak szeretem a zenét és játszom furulyán, oboán és picit gitáron és most kitaláltam,hogy én ezt meg akarom tanulni)
Az lenne a kérdésem,hogy valaki aki játszik ezen a hangszeren elképzelhetőnek tartja-e, hogy otthon, magamtól, tanár segítsége nélkül megtanuljak játszani rajta. Nem profi módon, csak saját szórakoztatásomra. Ezen kívül van-e internetes oldal amit ajánlanátok. Köszönöm
Hát szerintem ez a legnehezebb hangszer (a triangulum után), szóval kicsi az esély, de ha nagyon elszánt vagy, van érzéked az ilyenekhez és sok pénzed van akkor biztosan mindenkinek tetszeni fog amit majd játszani fogsz ;)
Amúgy meg tényleg nagyon nehéz én 7 éve járok zeneiskolába és egyszer (isten se tudja hogy) szaxofon került a kezembe.
Gondoltam én is hogy na most megmutatom, én a fasza gyerek hogyan is kell játszani... és ... hát ... meg is mutattam csak úgyszólt hogy még a végbélnyílássommal is szebbet játszottam volna.
Az egészben az a nehéz hogy nem mindegy hogy fújod meg a végét ugyebár ez egy fafúvós hangszer és emiatt nehezebb... azt ha valami ép hang kijön rajta akkoris ha változtatod a szájüregedet azzal is változik a hang és akkor még nem is beszéltem a gombokról...
Nehéz ügy, az biztos, szal szerintem ha nem akarsz egy csomó pénzt kidobni azért mert nem sikerül inkább iratkozz be valami tanárhoz, abból sokat lehet találni akik minden korosztályt tanítanak és ha már jól megy, pár év múlva akkor kezdj szólóba különben hamar elmegy a kedved a szaxitól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!