Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Pengetőt három ujjal fogni?

Pengetőt három ujjal fogni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem rég vettem egy akusztikus gitárt és egy pengetőt is hozzá. Úgy olvastam, hogy a hüvelyk és a mutató ujjal kell fogni a pengetőt, de nekem sokkal kényelmesebb, ha a hüvelyk+a mutató+a középső ujjammal fogom, így jobban is tudom koordinálni a mozgását, és határozotabb is vagyok :)

Okozhat ez problémát a későbbiekben?

2009. nov. 26. 18:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
na, ilyenkor meg már egyik háromujjas nagyongyors nagyszájú gitáros sem mutatja meg hogy mit is tud...:)
2009. nov. 28. 08:44
 12/17 A kérdező kommentje:

Nana nyugi! :)

Írtam, hogy csak most vettem a gitárt, így teljesen kezdő vagyok. Épp ezért kérdeztem, hogy nem lehet-e ebből baj a későbbiekben (valszeg ha profi lennék, nem kérdeznék ilyet).

Én még egyelőre a pengetési technikákat, és az akkordokat tanulom. De úgy döntöttem, inkább szoktatom magam a kétujjas pengetőfogáshoz (meggyőztetek).

2009. nov. 28. 17:21
 13/17 Thurston ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=hggsA9Ct2iA

Itt ugyan nem látszik, de nyugodtan utánanézhetsz bárhol, hogy hány ujjával is fogja a pengetőt... Meg például emlékezetem szerint James Hetfield is három ujjal tartja. És ugyan se Morse, se Hetfield nem tartoznak a kedvenc gitárosaim közé, azért kétségtelen, hogy el tudják játszani amit szeretnének. Olyan tempóban, ahogy szeretnék.

2009. nov. 29. 16:43
 14/17 anonim ***** válasza:
kérdező, itt nemis neked mondtam hogy mutasd meg hogy mit tudsz, hanem valaki írta hogy ő három újjal milyen gyors.. és hogy akkor mutasson valamit:D
2009. nov. 29. 20:10
 15/17 Thurston ***** válasza:
Amúgy még annyit fűznék hozzá ehhez, hogy szerintem rohadtul nem kell ahhoz gyorsnak lenni, hogy valaki jó gitáros legyen. Nevetséges, amikor valakit azért tartanak jó gitárosnak, mert 300-as tempóban tudja végigtekerni a modálisokat.
2009. nov. 29. 20:12
 16/17 anonim ***** válasza:
Steve morse lehet hogy alátámaszt a harmadik ujjával, de lényegében ő sem csuklóbol mozgatja a kezét, ez látszik, Hetfield pedig úgy fogja, ahogy kell, szóval őt ne keverjük bele:D
2009. nov. 29. 20:17
 17/17 A kérdező kommentje:

Mióta feltettem a kérdést, megtanultam két ujjal fogni :)

De alátámasztok a többivel, legalábbis ha szólózok.

Ha csak akkordokat pengetek, akkor nem támasztok alá.

2010. jan. 30. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!