Melyek a világ legnehezebbnek ítélt zongoradarbjai?
Figyelt kérdés
Elkeztem tanulni Liszt Ferenc 2. Magyar Rapszódiáját, a tanárom szerint eléggé nagy fába vágtam a fejszémet 15 évesen... igaz ami igaz, tudok egy-két olyat, ami meghaladja a koromat, de szeretném tudni, hol is áll ez a rangsorban.
Megjegyezném, hogy attól, mert nagy hangközöket kell leütni, nem lesz egy zongoradarab nehéz, a C'-F'' hangközt lazán leütöm egy kézzel.
2013. dec. 18. 14:03
1/5 anonim válasza:
Keresd elő Liszttől a Mazeppa kottáját...
Rögtön könnyűnek fog látszani a II. Magyar Rapszódia.
2/5 anonim válasza:
Találtam is gyorsan egy videót róla:
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
Én még 12 éves koromban határoztam el, hogy a zongoradarabok csúcsa, a legnehezebb darab Chopin Fantázia impromtüje (bocs a helyesírásért kicsit magyarosítottam). Tavaly megtanultam és azóta nagyon órülök a fejemnek :D
5/5 anonim válasza:
Legnehezebbnek ítélt...hm...Ajánlom neked Ravel: Scarbo-ját, vagy Alborada del graciosoját. Ezen kívül Rachmaninov Prelude-jeit, vagy Études tableaux-jait, Lyapunov Transcendens etűdjeit, és még sorolhatnék párat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!