Dobosok, Gitárosok! Miért fájhat a hüvelykujjam alatti rész?
Figyelt kérdés
A hüvelykujjam alatti rész (az a kis izom, vagy ín, nem tudom mi)doboláskor néha begörcsöl és nem igazán tudom mozgatni. Hasonló görcsölés tapasztalható például írás közben vagy gitárosoknál a gitár nyakának a szorításakor. Kíváncsi vagyok, hogy mi lehet ez és miért? Ínhüvely gyulladásra nem gondolok, mert az inkább már a csukló környékén van.
Ha valakinek volt már hasonló az kérem írjon, hogy miért lehet ez, és hogy mit lehet tenni ellene!!
Köszönöm válaszotok!
Üdv.: 18/F
2013. dec. 17. 20:04
1/2 anonim válasza:
Gitáron nekem ilyen akkor volt gyakran, amikor még kezdőként tanultam a barre akkordokat, amiket ugye nehezebb lefogni, és erősebben kell támasztani hüvelykujjal hátul a nyakon. Aztán megerősödött a kezem, meg ráéreztem, hogy nekem hogyan a legkényelmesebb, azóta may akkor szokott ilyen lenni, ha tényleg órákon át gitározom. Dobnál is hasonló oka lehet, ki kell tapasztalnod a helyes és számodra kényelmes ütőfogást szerintem, legalábbis egy dobos haveromtól én ezt hallottam, és hihetően is hangzik szerintem, mert gitárnál is teljesen ez a helyzet :) 17/f
2/2 A kérdező kommentje:
Igen a helytelen verőfogásra én is gondoltam, csak azzal annyi a baj h mindkét kézzel ugyan úgy fogom de csak a jobb kezem fáj. De majd kísérletezek ;) Köszi szépen.
További tapasztalatokat várok még :)
2013. dec. 17. 22:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!