A zeneszerkesztésben mixelés-masterelés-keverés közt mi a különbség? Melyik mit jelent pontosan?
Figyelt kérdés
2009. nov. 24. 14:20
1/3 anonim válasza:
Ugyan nem vagyok hangmérnök,de azt hiszem a lényeget el tudom mgyarázni.
A keverés,meg a mixelés értelemszerűen ugyanaz,ilyenkor keverik össze az adott hangsávokat amiket előtte stúdióban külön-külön rögzítettek. Hangsávok: pl. dob,gitár,bőgő,és egyéb..minden hangszer külön sávot kap.
A masterelés pedig az ami után a kész zenét megkapod,szóval annak során csiszolják véglegesre a hangzását,beállítják az egyes hangszerek,és sávok közti harmóniát,illetőleg itt lövik be,hogy milyen hosszú legyen a szám illetőleg,hogy hirtelen érjen-e véget,vagy lassan halkulóan stb.
dióhéjban erről szól.
2/3 anonim válasza:
a mixelés(keverés) az úgy tudom csak az amikor a dj 2 lemezjátszóval átmenetet képezve leadja a zenét a közönségnek, de lehet hogy a stúdiómunkában is van azt nem tudom
3/3 anonim válasza:
Utolsó: Az is mixelés, de az más. A stúdióban a mixelést és masterelést tökéletesen leírta az első válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!