Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van az mindenhol hogy...

AdamC kérdése:

Miért van az mindenhol hogy Lana Del Rey-nek csak most jelenik meg a 2. albuma?

Figyelt kérdés

Hivatalos forrásból beszereztem egy discography-t(ncore)

és min. 200 dalt találtam tőle.

Albumok amiket találtam

2006-Sirens

2010- Lizzy Grant

2013 Die for me

illetve egy Unreleased mappát, amin kapásból 103 szám van.

és az a furcsa, hogy szöges ellentétben vannak a Born to die lemezével...még a hangszíne is más, nem az a mély, hanem sokkal nőiesebb. meg amúgy is, olyan igényesebbnek tűnik,sokkal inkább blues, mint pop, pedig mivel gondolom kiadatlan, ezért ő nem is keres ezekkel pénzt.

2013. dec. 6. 22:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Lana Del Rey mint művész csak egy stúdióalbumot jelentett meg, és egy adott stílusban kezdett el alkotni.

A személy a név mögött Lizzy Grant, akinek volt korábban megjelent albuma, abban a stílusban is amit írsz. Majd pedig megalkotta Lana karakterét, és ezzel futott be.

A netes packban mindenféle anyag megtalálható a teljes munkásságból, nem igazán nevezhető hivatalosnak, mivel egy személy rakta össze a számokat egy csomagba és nem így jelent meg a piacon.

A 2010-es Lizzy Grant albumot a kiadás után nem sokkal be is vonták, majd csak később lett újra megjelentetve amikor már befutott LDR. Időrendben hamarabb jelent meg, de a bevonás miatt a következő lett az első album. Az első stúdióalbum a 2012-es Born to Die, a második pedig a 2014-es Ultraviolence lesz.

2013. dec. 6. 22:48
 2/6 A kérdező kommentje:
én arra gondoltam, hogy a Born ti die egy producerek által összerakott darab, a többi viszont, (ahol még nem volt sikeres) az igazi énje. vagy nem? tehát amibe nem fektettek pénzt, hanem csak a zene miatt íródott, az az igazi LDR.
2013. dec. 7. 10:06
 3/6 anonim ***** válasza:

A 2012-es befutástól kezdve lehet Lana Del Rey-ként tekinteni rá. Ami előtte történt az egy másik korszak, másféle munkássággal és elismertséggel, más névvel és más megjelenéssel. Pont fordítva történik, és azt mondják (vagy azzal szólják le) hogy Lizzy Grant nem tudott a pop-piacra betörni, így kreálták meg Lana-t. A közös pont, hogy a számokat ugyanaz a személy adja elő.

A támadási alap pedig az, hogy az indie műfajnak függetlennek kellene lennie, és nem olyan kreált embereknek akik mögött ugyanúgy egy tudatos befuttatás áll mint a popzenénél (szőkéből barna, szájfeltöltés, popzenéből ez a melankolikus valami :D, állítólagos karrierépítési pénztámogatás, stb...). Ha belegondolsz, az utóbbi 1-2 évben szinte beemelték az indie-t a mainstream közé, az eredetileg hipster kisebbség már a divatban is széles körben terjed. A szellemiséget inkább nem mondanám, egy 12-15 éves gyereknek még a divat lesz az első szempont.

2013. dec. 7. 11:34
 4/6 A kérdező kommentje:

nem ismerem igazán a személyiségét. tudom hogy "összerakták", meg hogy milliomos apuci ellenére egy lakókocsiban lakott...inkább csak sajnálom hogy ilyen.

ettől eltekintve nagyon szeretem a zenéit, nem érdekel hogy mit csinál, de nem azért mert elvakult rajongó lennék, hanem mert lesz.rom hogy mit csinál az éneklésen kívül. csak meglepett, hogy úgy van beharangozva, hogy még csak most lesz 2. albuma, amikor már lassan a 4-5. jön ki xD

2013. dec. 7. 11:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Oké, akkor megint :D

Elizabeth Grant munkássága több évet foglal össze, ennek egy része a korai Lizzy Grant és a jelenlegi Lana Del Rey.

Lana, az előadó első stúdióalbuma 2012-ben jelent meg. A következő 2014-ben fog. Az, hogy voltak közben EP-k, kislemezek, önálló számok vagy más nem hivatalos kiadások, attól még a második albuma jön. Azért, mert az LP-ket számolják csak, mivel az a nagy album. Az EP-ken általában 1 szám van és annak remixei, az albumon (LP) pedig 10-20 szám és max 1-2 remix.

A számok megírása, hangszerelése és felvétele sok időt vesz igénybe, ezért jelentős ha megjelenik a stúdióalbum, ezért számolják csak azt mint mérföldkőt és mint munkásságot. Mellette lehet 10 kislemeze, de azokon még így is általában kevesebb önálló szám van mint egy nagylemezen.

2013. dec. 7. 12:07
 6/6 A kérdező kommentje:
FELFOGTAM NAGYOKOS, ANNYIT ÍRTAM HOGY MEGLEPETT. érted? megértettem, csak amikor először láttam meglepődtem, világos?
2013. dec. 7. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!