Fontos kérdés!?
Ha az űrlények kapcsolatba lépnének velünk, és közölnék, h hivatalos látogatásra jönnek, és találkozni akarnak a Föld vezetőivel, és a találkozó alatt azt szeretnék, ha bemutatnánk az emberi kultúrát (többek között a zenei világunkat) akkor Ti melyik 5 zenei művészt javasolnátok?
Bármilyen kategóriában, zenei stílusban, irányultságban, stb.?:D
egyértelműek
Jarre oxigén. (a föld bemutatás)
Jarre: állatkerti séta (állatok bemutatása)
Vangelis echoes album (feeling a földről, és népekről)
Pink floyd echoes 1-2: a tudományunk fejlettsége
Eminem, Slipknot vagy Slayer, Metallica, Bruno Mars, Skrillex
igy visszanézve kicsit furcsának találom hogy csak férfiakat irtam le :D
Tudományos oldalról közelítve nem kell bemutatni a zenei kultúrát ugyanis folyamatosan közvetítünk rádiójeleket amiket elméletileg 80 fényéves körzetben már észlelhettek szóval a föld felé közelítve meg tudnák hallgatni az összes zenét ami a rádión valaha lement, tehát lenne egyfajta ismeretük még a kapcsolatfelvétel előtt.
Továbbá miért nekünk kellene választanunk 5 művészt? Csak odanyomnánk egy válogatást különböző korok és kultúrák jelentősebb zenéiből amiből tényleg átfogó ismeretet nyerhetnének.
Egyébként főleg komolyzenét választanék vagy könnyebb rockot, szóval olyan zenéket ahol főleg hangszerek játszottak nagyobb szerepet. De nem tudok 5 előadót mondani.
Mozart meg Jimi Hendrix benne lenne.
Singularity ezzal nem értek egyet!:D
ez olyan, mithogy minek megyek el koncertre, amikor CDn is megtudom hallgatni az előadó zenéjét.. :) így tehát hiába hallgatják a class fm-et idefele jövet, amikor épp Barack Obama mellett ül egy asztalnál és a színpadra néz, egész másképp jön át Neki!:D
de abban egyet értek, h komolyzene:) mondjuk én mindent játszanék, mert szerintem minden stílusban vannak jók, így tehát Liszttől, a 20-as éveg swingjén át, a 60-70-80-as évek rock és discoján át a rap-ig és Madonnáig:D
Singularity-nek igaza van szerintem.
Egyrészt több mint 100 év toljuk ki a jeleket, szerintem aki tudhat rólunk 100-110 fényével körzetben az már tudja, hogy hol vagyunk, és milyen fejlettségi fok környékén.
Másrészt felmerült bennem, hogy másokat mi azért nem érzékelünk, mert ők vagy még nem, vagy már nem rádió jelekkel kommunikálnak.
Képzeljünk egy 1 fényéven belül 5 idegen hajót.
Mi rádiójelekkel már a mars-föld távon alig tudnánk összehangolni két hajót a késés miatt, 1 fényéven meg esélytelen. Ha van más kommunikációs mód érdemes azt használni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!