Nagyon csúnya hangja van a gitáromnak amikor pengetem, mi a baj?
Figyelt kérdés
Cort AD 810-es gitárom van, és ha pengetővel pengetek akkor szörnyű fémes, daráló hangja van, ki se lehet venni a hangokat szinte. Normálisan van behangolva, már megnéztem öt féle progival, klappolnak a hangok, és ha simán pengetek pengető nélkül hüvelykujjal akkor jól hangzik. Plusz a legvékonyabb e húr "out of tune" hangizk általában, pl ha Em-et fogok, akkor a legvékonabb húr olyan, mintha fullra nem is lenne behangolva. Pedig be van, ez 100%. Én rontok el valamit, vagy a gitár szar, vagy a húrok?2013. nov. 24. 11:03
1/5 anonim válasza:
Annak látom a legkisebb esélyét, hogy a gitár vacak. A két első tippem az lenne, hogy te pengetsz rosszul, és ez okozza. Ezt támasztja alá az is, hogy azt írtad, ujjpengetésnél nem jelentkezik a probléma. Akkor lehetne megmondani pontosabban, hogy miért van ez, ha raknál fel hangfelvételt, esetleg videóval, hogy a kezeidet is látni lehessen, ez így csak találgatás hallatlanban :)
2/5 anonim válasza:
valószínűleg a technikáddal van a baj. gondolom tanárhoz nem mentél, minek is azt..:D
Szerintem túl erősen nyomod bele a pengetőd. Gondolom már a pengetőfogással is bajok vannak, úgyhogy ennél többet így nehéz mondani, de ha sima ujjal pengetve jól szól, csak pengetővel nem, akkor bizony nem a gitár lesz a hibás :D
3/5 A kérdező kommentje:
Nem járok tanárhoz, mert hobbi szinten gitározok magamnak, és nincs pénzem - időm - kedvem tanárhoz járni, azt a néhány számot pedig már jól tudom netről is. Utána néztem még a témának, és azt írják, hogy túl kemény pengetőm van, valami 0.30 körüli kellene nekem meg 0.96-os van.
2013. nov. 24. 14:32
4/5 anonim válasza:
a 0.30as meg véknyan, szarul szól. Lehet kemény pengetővel is szépen játszani (és ha nem jó a technika, akkor a 0.30as is csúnya lesz). Inkább az a baj, hogy szerintem túl erősen fogod a pengetőd, és döngeted vele a húrokat. Hány ujjal fogod? Kicsit jobban el kellene lazítani
5/5 anonim válasza:
Hát igen, olyan vastag pengetővel elég óvatosan kell bánni, hogy szép hangja legyen, ami gondolom kezdőként nem egyszerű. Egy vékonyabb pengetővel sztem valamivel jobb lenne, ilyen brutálvastagot még elektromos gitáron metálzúzdához sem szoktam használni, nemhogy akusztikushoz. íde ha az előzőeknek igazuk van abban, hogy ha a technikád jó lenne, akkor ezzel a pengetővel sem lehetne gond. 1-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!