Érdemes stúdióba menni?
Vannak saját dalaim, akik hallották, azt mondták jók. Mondjuk én nem vagyok megelégedve velük, de szerintem nincs is olyan ember, aki az ilyesmi munkáját nem tudja tovább csiszolni. :)
Arról lenne szó, hogy ezek egy akusztikus gitárra íródtak, plusz az ének. A felvételhez, ha itthon szeretném csinálin kellene vennem egy elektroakusztikus gitárt, egy jó mikrofont és egy olyan gépet ami nem tetülassú.
Viszont találtam stúdiót 2500-/óra. Öt dalt akarok felvenni. Ebben a pénzben minden benne van, hangszert is adnak amivel feljátszhatom.
Mi a véleményetek? Mire kell odafigyelnem?
Vigyél metronómot (telefonra is vannak már) ha nem akarsz mindent 200szor feljátszani az egyenletlenségek miatt. Mivel az a hangszer nem a tiéd furcsa lesz rajta játszani a nyaka is szokatalan lehet, egy próbát mindenképp adnék neki!
Hajrá!
Irány a studió!
Öt dalt két óra alatt fel lehet játszani, az utómunkálatok effektezés stb. szintén idő, ha jó a studiós segít, ha nem rád hagyja s nem lesz a legprofibb valószínűleg. Metronom nem fontos, csak a gyakorláshoz, a studióban "tak"jelre játszol úgyis, és utólag a számítógép rendesen a helyére teszi a dolgokat. Ha valamit elrontassz, menj tovább, a végén csak a hibás részt kell feljátszani újra. Rengeteg apróbb trükk van, beszélgess a studióssal mielőtt belevágsz, ötleteivel csak segíthet. Érdemes belevágni, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!