Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok. Vélemény a nyakba...

Gitárosok. Vélemény a nyakba êpîtett hangszedôs gitárokròl?

Figyelt kérdés
Egyik haverom apukája hozott egy gitárt a távolkeleti ûzleti ùtjárõl, Koreábòl. A gitárnak èrdekes mòdon a nyakába ès nen a testèbe szereltêk a hangszedöket. Haverom, aki kèpzett gitáros, azt mondja, hogy baromi jòl szòl ès hogy sokkal jobb, mint az elözö, hagyományos gitárjai. Faterja mondja, hogy hoz nekem is ha megy legközelebb. Èn is pont gitárt szeretnèk venni. Szerintetek ilyet vegyek vagy hagyományosat? Haverom szerint ez a jövö ês csak ilyet szabad venni....

2013. nov. 4. 16:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Utánuk kerestem: Electron gitárt nem találtam, nyakba épített hangszedős gitárt sem találtam, Greg Pettondról semmi információt nem találtam.

MI AZ ISTEN?

És ez mi a kérdésben: "Haverom szerint ez a jövö ês csak ilyet szabad venni..."

Ja és hogyan vegyek ha se vaterán se ebayen sőt még sehol sem írtak ilyen gitárról?

Így hogy írjak véleményt a gitárról egyáltalán és a haverod melyik bolygóról érkezett?

2013. nov. 9. 23:37
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tùl tájêkozott a tèmában, ès mègcsak jó gitárosnak sem mondhatnám magam. Greg Pettond a haverom egyik pèldakêpe, bár tèny, hofy nem örvend világhírnek. Azt mondta egyèbkènt, hogy ne rakjam fel a bloggra a kèpet, mert ilyen csak neki van egyedūll az országban ès szeretnè ha ez ìgy is maradna....Egy kicsit el van szállva, faterját is lebeszèlte, hofy hozzon nekem..De azt mondta hogy hozzá fog szólni a tèmához, ês talán több információt is elmond, mint amennyivel èn szolgálhatok....sajnálom :(
2013. nov. 10. 07:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Jóvan...

Én már az elején tudtam, hogy hatalmas kamu és baromság a kérdés. :)

2013. nov. 10. 09:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Zappa gitárjába és pár másik egyedi hangszerben építettek be felül a nyereg alá piezot és állítólag jó (a húrok rezgésátadásának a helye ez is, mint a húrláb lenn a hídnál).

Zappáéba konkrétan egy Bartolini piezo transducer volt és valamiféle rezonancia és az ujjaknak a húron csúszásakor keletkező zajnak a normál hanghoz való keveréséhez használta.

1. A normál mágneses hangszedő úgy működik, hogy a pickup mágneses terében a ferromágneses anyagú húr rezgése indukálja az elektromos jelet.

Használható jelszinthez az kell, hogy a mágnes kellően erős legyen és a tekercs kellően nagy menetszámú.

Ez nagyjából megadja a hangszedő minimális fizikai méretét is.

A mágnesek fizikai mérete eléggé befolyásolja az erősségüket, a csévetest és a tekercs se mehet egy adott méret alá.

Ez a méret biztosan nagyobb, mint amekkorát be lehetne építeni egy gitár nyakába, főleg a fej alatt.

Egy átlagos gitárnyak ott kb. 20-23 mm vastagságú. Pár milliméterrel a fogólap alatt ott a nyakpálca.

NINCS HELY egy mágneses hangszedőnek ott. Pont.

2. De tegyük fel, csak a kísérletezés kedvéért, hogy van és valaki képes volt oda egy használható humbuckert beépíteni.

Mi történik akkor, ha olyan hangot fogsz le, ami a nyakon a hangszedő fölött bundokon túl van? Hát az, hogy egyrészt vagy nem fog szólni semmi, hiszen a hangzó húrhossz a lefogott húr és a híd közt van, másrészt ha mégis szól (hiszen ha rá "hammerezünk" a húrra, hallható egy második hang is, ami a nyereg és a lefogott hang közt szól, és amúgy meg némi minimális rezonanciája persze lehet a lefogott hang alatt is a húrnak), az a hang még véletlenül se az lesz, amit hallani szeretnénk. :)

Az egyetlen fizikailag is megvalósítható és használható jelet produkálni képes megoldás az lenne, ha piezo hangszedőket raknának a nyereg vagy a fogólap alá, esetleg a nyakfészekbe. De nem hinném, hogy ez kimondottan jó jelet adna.

Amúgy meg a legtöbb gitáros azt szeretné, ha a gitárja úgy szólna, mint egy gitár, nem úgy, mint egy cselló. :)

Electron nevű gitármárkára nem jött találat.

Greg Pettondra nem jött találat.

Ami persze nem jelenti, hogy biztosan nem létezik, de mindenesetre publikusan ismeretlen, ez kissé megkérdőjelezi a komolyságát és hitelességét.

Képet meg nem töltesz fel.

A látható igyekezeteden túl, hogy ezt nagyon erősen kamubűzös sztorit nyomasd semmiféle bizonyíték nincs arra, amit mondasz.

2013. nov. 10. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!