Hogy lehet "kifelé" énekelni?
a régi énektanárom mindig cseszegetett, hogy kifelé énekeljek, ne befelé, de akkor mindig mondtam ,hogy nem tudom, mi a különbség a kettő között..viszont azóta asszem, rájöttem, hogy KELLENE kifelé énekelnem, mert éneklés közben olyan érzés, mintha az egész nyelőcsövem hátrébb lenne pár cm-el, mint pl. beszéd közben és szerintem erre gondolt, hogy éneklés közben is olyan érzésem kellene, hogy legyen, mint beszéd közben, csak amikor éneklek, már eleve olyan, mintha hátrébb lenne, azaz befelé énekelek, magasabb hangokat már sikerült úgy kiénekelnem, mintha kifelé énekeltem volna, de úgy meg olyan hülye a hangom, mintha be lennék rekedve...
szóval hogy tanulhatnék meg normálisan "kifelé" énekelni? erre van valami praktika? vagy esetleg ha énektanárhoz járnék, ő meg tudna erre tanítani?
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!