Ti milyen gitárt vennétek kezdésnek?
Szerintem egy olcsó, akár műanyag húros (a vékonyabb húrok nincsenek bevonva fémszálakkal) gitár is megteszi. Nekem is ilyen porosodik itthon, nincs időm játszani rajta. :/
Vehetsz akár használtat is, a lényeg hogy nézd át vagy ismerőssel nézesd át alaposan, ne legyen pl. görbe a nyaka.
Én - lassan 2 éve - a maglódi auchanban vettem egy Giannini márkájú, fekete, nylon húros (klasszikus) gitárt, 9.990 Ft volt, legutoljára ott 8.990-ért láttam natúr színűt. Ennél olcsóbbat max használtan találsz. De egyébként kezdésnek a leggagyibb gitár is megteszi, aztán jöhet a többi fejlesztés rá. (Kápó, tok, állvány, minden haszontalan cucc) Fél éve játszom elektromos gitáron is, volt olcsóbb is, de én újonnan szereztem be egy Cort X-2-est fekete színben (50 rongy volt).
Ha van még kérdésed írhatsz.
A legtöbben azt tanácsolják, hogy klasszikusat vegyél - azt már nem tudom, hogy miért. :D De tényleg jóval olcsóbb, mint egy elektromos gitár - és annak további szükségletei -, és talán azért jobb - szerintem -, mert ha mégis úgy döntesz, hogy neked ez nem megy, nincs kedved megtanulni, vagy túl nehéznek tartod - ami nem igaz -, akkor sem megy el több 10.000 Ft-od a semmire. Szerintem ezért érdemesebb klasszikussal kezdeni, mert nem szívja le a gatyádat, és el tudod dönteni, tényleg szeretnél-e komolyabban belevágni. De csak egy tanács, az előttem szóló(k)nak is igaza van. :)
(#2 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!