Basszuskulcsban, F-eol és C-eolban hol a dó?
Figyelt kérdés
Most kezdtem el kikottázni Kodály Zoltántól az Adventi Ének c. Művét vegyes karra de elakadtam. Basszuskulcsban van 1 rész ami fölé az van irva h f -eol és nem tudom hol a dó illetve ugyanez C-eolban. Ha valaki le tudná írni a megoldás illetve hogy kapom meg azt nagyon megköszönném!2013. okt. 23. 15:10
1/2 A kérdező kommentje:
azt kihagytam hogy ez az egész 4b ben van
2013. okt. 23. 15:20
2/2 anonim válasza:
Na megpróbálom leírni, bár nem lesz egyszerű.
1. basszuskulcsban vagyunk, vegyül F-ről F-ig a skálát
2. 4b előjegyzés (Asz-dúr): mód. hangok bé esz asz desz
3. Tehát: F G asz bé C desz esz F
4. eol hangsor: lá-tól lá-ig "képlete": N2 k2 N2 N2 k2 N2 N2
5. F-eol: F a lá, és ha felírod akkor pont semmit nem kell csinálni, mivel 4b-ben vagyunk (Asz-dúr, f-moll), tehát az asz a dó
6. C-eol: C a lá. ez már próblémásabb, mert a lá-ti N2, viszont a C-desz k2...így feloldójelet kell használni a desz-nél h D legyen, és akkor már minden stimmelni fog...tehát az esz a dó
Szóval a válasz f-eolban ASZ a dó, c-eolban ESZ a dó. Remélem nem zavartalak össze.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!