Miért olyan fontos a zene?
Ezt nehéz megfogalmazni. A zenehallgatás bárki számára könnyen elérhető dolog, főleg manapság, mikor már millió számot hordozhatsz a zsebedben. Régen az emberek csak erre kijelölt helyeken hallgathattak zenét mondjuk kocsmákban, és éttermekben, ma már tulajdonképpen beleszületnek, és hiányérzetük van, ha nem hallgathatják. Néha akár olyan durván, mintha egy vödör vízbe nyomnák a fejüket. Olyankor a levegőt hiányolják erősen :D
Az, hogy fikázzák a másik zenéjét amit hallgat egyéni szoc problem. Egyes emberek ha maguknak mondanak egy stílust hajlamosak elfeledkezni arról, hogy az nem tetszhet mindenkinek, és azon kívül van még millió stílus. Én személy szerint senkit nem ítélek el a zenéje miatt, az pedig nem igazán érdekel, hogy ki mit gondol arról, hogy mit hallgatok.
Egy embernek sok oka lehet arra, hogy fontos legyen neki a zene. Én például tényleg nem tudnék lenni nélküle. Én csak akkor érzem magam igazán élőnek ha játszhatok a hangszereimen, vagy énekelhetek vagy épp zenét hallgathatok. Olyan ez mint másnak a tánc. Önkifejezés. Én ha szomorú vagyok zenét hallgatok, ha vidám vagyok zenét hallgatok, ha olyan semmilyen kedvem van zenét hallgatok. Csak akkor érzem magam teljesen egésznek. És igazából van egy szokásom ami nem mindig jó, mert én állandóan de tényleg mindig énekelek. Órán, szünetben, az utcán persze csak ha van velem valaki, de azért nem olyan hangosan. Ha pedig nincs velem senki akkor is jár valami dallam a fejemben és akkor belső hallással énekelem így nem hallja senki. Általánosba zene tagozatos suliba jártam ahol emelt szinten volt az ének oktatásunk. Alsóban kötelező volt megtanulnunk furulyázni, majd elkezdtem zongorázni, most pedig gitár tanárhoz járok. Most közép iskolás vagyok, és ez az első évem szóval 15 éves vagyok. Nyelvi előkészítős a suli és most érzem csak úgy igazán, hogy mivel nincs mindennap ének óránk mennyire sokat jelent ez nekem, és nélküle nem tudom mi lenne velem.
Nekem ezért fontos a zene. L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!