Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Néha hegedülés közben mikor a...

Néha hegedülés közben mikor a vonóval át kell térjek a D-húrról az É-re, hogy behallatszik az Á-húr, vagy mikor a G-ről az É-re térek behallatszik a D és az Á. Mit lehet tenni, hogy ez ne történjen meg?

Figyelt kérdés

2013. szept. 28. 18:24
 1/1 anonim válasza:
Én ilyenkor irányt szoktam váltani. Elég sokat kell gyakorolni, hogy úgy válts irányt, hogy ne döccenjen meg a nóta. Mindenképp emelni kell a vonón egy picit, hogy a köztes húrhoz ne érj hozzá, használd ki a játékod adta lendületet és húrváltásnál irányt is válts, igy könnyebb is elemelni a vonót, a váltás "átlibbenti" a köztes húr felett. Egy csavar hozzá: a váltás előtt abba az irányba menjen a vonó, amerre a váltás fog menni pl: D->E tolod a D-n és váltasz húzásba, E->D húzod az E-n és váltasz tolásba. Rég tanultam már, a pontos fogalmak hiányáért bocsi :D Kb a vonó harmadánál jó váltani, mert akkor jó az egyensúlya ehhez. Viszont daltól függ, hogy mennyi változó csúszik az egyenletbe, nem egyszerű :)
2013. okt. 18. 17:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!