Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Sok ember szereti még a...

Sok ember szereti még a komolyzenét?

Figyelt kérdés

Üdv Mindenkinek!:)

A fenti kérdésre várom a válaszaitokat, mert érdekelne. Főleg a fiatalokra lennék kíváncsi, de persze írjon nyugodtan mindenki.

Én egyébként egy 25 éves srác vagyok, szóval nem vagyok az a túl fiatal,de még túl öreg se.:D

Nagyon szeretem a komolyzenét, különösen az olasz zeneszerzőket, pl.: Boccherini, Paganini és persze a nagy kedvenc: Vivaldi!

Nektek van kedvenc?:)

2013. szept. 25. 21:33
 1/6 sándorjános ***** válasza:
56%

Nagy kedvenc nállam is Vivaldi (Főként a Tél, és Nyár a négy évszakból, viszont a Tavasztól undorodom), meg Bethoween, de Mozart nem tetszik, mert túlságosan tükrözi a gyermekded, légies bazsajédességével, a császári udvar életérzését, ami tőlem borzasztóan messze áll. Újabban Csajkovszkijtől tetszett meg a Hattyúk Tava "szvitt" (A Fekete Hattyú c. filmben olyan jól érzékeltette a drámai mélységet, hogy sikerült a darabbal kapcsolatban korábban felállított tévhiteimet, kifogásaimat lerombolnia :) ), valamint Liszt Ferenc Magyar Rapszódiája, amíg nem gyorsul fel, persze az is klasszikus pillanat, de igazán a lassú, komor rész tükrözi a magyarság fájdalmát, és nemességét leginkább számomra.

Igazából nem hallgatok stabilan komolyzenét, de szeretem, ha komolyan veszik a könnyűzenét (kivéve a punk, amit szeretek), + a kísérletezés, változatosság, dinamika, átalakulás híve vagyok. Szeretem, ha egy zene, mondjuk 4 perces, de 4-6 különféle részletből áll, amik dinamikában fokozódnak pl: Tool - The Pot, Red Hot Chili Pepper - Hump the Bump, Otherside, Macklemore - Can't Hold Us, Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond stb... (Ezeket az együtteseket nem érdemes egy lapon említeni, hiszen amíg szinte minden Pink Floyd eszméletlen, addig a Macklemore számokból csak ez az egy fogott meg)

2013. szept. 25. 22:14
 2/6 anonim válasza:

Igen.

Ligeti György

2013. szept. 27. 19:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Én szinte csak azt hallgatok. :) Csajkovszkij az örök kedvenc. :) Ludovico Einaudit, Brian Craint is nagyon szeretem. Meg persze a klasszikus Beethovent. :)Főleg az olyan komoly zenéket szeretem amikben hatalmas kitörés van, drámai, magával ragad. :) 16/L
2013. okt. 3. 18:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Én csak a klasszikus zenét szeretem igazán, egész nap azt hallgatok. Rengeteg zenét hallgattam meg most kb. 30 GB zene van a gépemen és a telefonomon, és ez mind komolyzene.

16/F

2013. okt. 25. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is csak klasszikus zenét szoktam hallgatni.

Nekem a kedvenceim: Rameau, Charpentier, Esterházy Pál, Bakfark Bálint, Erkel Ferenc, Mozart, Vivaldi, Handel.

14/F

2013. nov. 1. 12:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is csak klasszikus zenét hallgatok:)) Kedvenceim: Csajkovszkij, Chopin, Schumman, Schubert, Liszt, Rachmaninoff:))

14/L

2014. jan. 3. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!