Eminem-When I'm gone száma miről szól? Magyar szöveget nem kell linkelni mert olyat én is találtam, de nem értem.
Csak fejtegetni próbálom, miről is szólhat e száma, hiszen szerintem Eminem egy borzasztóan összetett személyiség, egyszer ilyen, egyszer olyan. Amikor olyanja van kimondja a tutit, de ebben a számban véleményem szerint inkább célozgat, megpróbálja elmesélni, hogy amire vágyott, hogy híres legyen összejött, de mennyire nehéz valójában, főleg ha családja van az embernek. Szereti a családját ezért dolgozik, hogy eltudja őket tartani, kenyeret tudjon a szájukba adni és tetőt biztosítani a fejük fölé. Hogy a karrierje átment már-már abba, hogy nem csak kedvtelésből rappel és az álmai megvalósítása végett, hogy egyre híresebb és híresebb legyen, hanem azért is dolgozik, hogy meg tudjanak élni és mindezt azért mert érdekli a családja, mert szereti őket. Itt talán arra céloz, hogy az ő szülei fele ennyit sem tettek érte, számára talán ezért ilyen nagy dolog is ez és ezért hangsúlyozza ki, hogy ő a családjáért is dolgozik, mert ő ezt nem kaphatta meg. (Aki nagy Eminem fan ezt biztosan tudja) Itt jön a csavar, ugyanis annyit dolgozik, hogy nem jut ideje a lányaira és a párjára, amit ezt egyre inkább nem tolerál már a família és egyre inkább nem tud megérteni, nagyrészt ugyebár erről mesél amikor pl. elküldi Hailie-t játszani, hogy szöveget írhasson. A nem sok együtt töltött idő pedig hatalmas vitákat és szakadékokat teremt Eminem és a családja közt, komollyá válik a szituáció, amit mint a végén is elmesél a párja (Kim) részéről már öngyilkos gondolatokat szül, (lásd: "Maminak vérzik a csuklója") a kislány pedig kezdi azt gondolni, hogy az apja elszeretné őket hagyni. Ez Eminemet megőríti és megnehezíti az életét, így talán a refrén azért szól úgy ahogy, hogy a gyerek később megértse, ha már az apja nem lesz mellette, hogy támogassa, gondoljon sokat rá, ne szomorkodjon, minden amit tett őértük volt.
(forrás: http://www.youtube.com/watch?v=gO4CBmHQB4s
E fordítás alapján próbáltam elemezni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!