Egy helyen azt olvastam hogy a hipszterek "lefitymalnak ha coldplayt hallgatsz", ez miert van?
1. a hypsztereket pontosan nem tudom hogy kik de amint egyre tobbet tudok roluk egyre antipatikusabbak(sztem hulyeseg, egy ujabb divat orulet , akarcsak az emoskodas ,pawaskodas, stb.).
2. a lefitymalnak , az mit jelent pontosabban mert gondolom nem jot mert , erdelyi vagyok es ezt nalunk nem nagyon hasznaljak , es am , regebb szerettem a coldplayt es nem ertem mi a baj .
A lefitymálnak, azt azt jelenti, hogy lenéznek, lekezelően viselkednek veled.
Aki előttem írta, annak igaza van. Komoly megállapításokat jelenleg nem lehet tenni a hipszterekre, mert sok köztük a "kezdő/divathipszter", de az biztos, hogy a kemény felfogásbeli alapokhoz nem lehet pusztán akarva hozzáférni. Ez a létforma teljes személyiséget igényel, ami először önmagad megtalálásával kezdődik (filozófiai gyülytögetés során), majd a lényed tulburjánzásával folytatódik (kinyilatkoztatás, alkotás, munka).
Néhány érdekes alapja a hipszterségnek (viselkedés szinten):
- Te egyéniség vagy, és senki véleménye a szilárd meggyőződésedben nem változtathat, hacsak te nem akarsz változni.
- Ugyanígy te sem kényszerítessz másokat a változásra, csak olyanakonak adsz tanácsokat, ötleteket, akiket érdekel a véleményed.
- Nem tudod kijelenteni, hogy te ebben, vagy abban vagy tehetséges, hiszen a tehetség az érdeklődés függvénye. Azért, hogy fejleszd önismereted, világnézeted, rendkívül sok dolog érdekel. (Idegen nyelvek, kultúra, felderítetlen újítások, alternatív megoldások stb...)
- Hogy alkotásban, munkában karakteres legyél, főként a személyiségedre (vagy inspiráló személyiségekre) támaszkodsz, és annak a megnyilvánulásai alkotják ötleteid gerincét (innen jön a rémisztő őszinteség, egyediség, és művészi megformáltság érzete)
lásd: Juan Miró nevét viselő étterem Magyarországon, ami rekonstruálja berendezésével a művész egyedi világát
[link] (Tudom, ez nem a reklám helye).
- Nem az ember válik hipszterré, hanem a hipszterség nyilvánul meg egy emberben, hiszen ez a viselkedés mindenkiben ott van, de aki erölteti, az gyorsan megutálja. Ezt úgy szoktam idézgetni, kicsit Kusturicás érzettel, hogy - Mindenkiben ott van a cigány csibész, és a nyers, karrierista középosztálybeli, csak más, más mértékben nyilvánul meg (ez alkotja a személyiséget).
- A szabad álláspontokhoz szükség van az egyedi forrásokra, vagy tapasztalatokra, így a hipszterek gyakran támasszák alá minden nézetüket, álláspontukat valamilyen eszmei, vagy felfogásbeli tétellel, mint egy szabad gondolkodó.
- Mivel egy "hipszter" magát nem tartja hipszternek, (ki venne fel egy mostanában ennyire eröltetett bélyeget?), így aki annak tűnik, de tagadja, hogy hipszter, az nem is az igazából - bár beigazolódna a paradoxon alapján -. Ez cseles, mert egy igazi hipsztert nem érdekel, hogy minek nevezed, vagy hogyan katgórizálod, mert ahogy mondtam:
Ez mind csak a személyiségének része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!