Gitárosok, tudnátok segíteni egy kezdőnek? Lenne néhány kérdésem amíg nem megyek gitártanárhoz.
Kérdésem lenne, hogy pl. a tabokat pontosan hogyan kell értelmezni. Megnéztem sok helyen de nem egészen egyértelmű minden. A másik meg, hogy ha pl. az A húrt fogom a 3-as bundon, a D-t az 5-ös bundon, de a D5 után rögtön a D2 jönne és nem ér el odáig az ujjam. Tippeket szeretnék kérni, segítségeket.
Köszönöm szépen előre is.
14/l, akusztikus gitáron tanulok.
Szia!
Én basszusgitározok, de előtte volt akusztikus, és elektromos gitárom is. Annó nagyon sokat foglalkoztam gitárokkal, és még most is szívesen bővítem ezzel kapcsolatban a tudásomat. Szóval én elmagyarázom neked szívesen, hogy hogyan olvass tabot! Ha gondolod írj üzenetet! :)
L/17
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó, értem én.. Csak nem bírom lefogni mert nem ér el odáig az ujjam.. Átérem, tehát rá tudom tenni az ujjaimat mind a 3 húrra, csakhogy lenyomni nem tudom..
Ja, ha csak annyi a gond, hogy berezeg, akkor az nem gond. Az eredeti kérdésnél még nem érted el :)
A berezgés magától elmúlik majd, ha megtaláltad a számodra megfelelő kéz- és testtartást. Annyira azért érdemes ügyelni, hogy:
1) a hüvelykujj merőleges legyen a nyakra és ne lógjon ki a nyak felett
2) a többi ujjad is legyen merőleges a fogólappal és csak ahhoz a húrhoz érjen, amit le kell fogni
3) a hangokat a bundokhoz közel fogd le, de ne a bundon (vascsík). Ha jobbkezes vagy, tehát a bal kezeddel fogod a nyakat, akkor a bundtól balra legyen az ujjbegyed. Nagyon közel a bundhoz, de ne rajta.
Értem, köszönöm szépen a válaszokat!
Ahogy gyakoroltam, már elérem a húrokat de még mindig berezeg. De gyakorolok tovább :)
Tegnap volt pont egy hónapja, hogy elkezdtem az egészet.
Már most nagyon könnyen megy nagyon sok minden, persze rengeteg mindent nem tudok még. De amiket eddig nem tudtam lefogni, az már most megy rezgés nélkül is, ami meg ment de nagyon lassan vagy bénázva, már az is hibátlanul és extra gyorsan megy! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!