Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék akusztikusan gitároz...

Szeretnék akusztikusan gitározni tanulni, milyet érdemes venni?

Figyelt kérdés
2013. aug. 29. 23:19
 1/6 kojee ***** válasza:

pl ez

[link]

2013. aug. 30. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is a Fender CD-60-at ajánlom!
2013. aug. 30. 11:04
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek megnézem őket :)
2013. aug. 30. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:
+1 a CD-60-ra! Lassan két éve vettem, teljesen megéri az árát.
2013. aug. 30. 18:03
 5/6 anonim ***** válasza:
én a Stagg SW201-et ajánlom [link]
2013. aug. 30. 19:11
 6/6 kojee ***** válasza:

Csak egy nagyon rövid kiegészítésként: tavaly télen vettem egy fender dg5 ce elektro akusztikust (hangja mint a cd60-as), hogy legyen mit vinni magammal, mert a másik kb 18 éves hangszeremet már sajnálom tovább amortizálni a hordozással. Amikor kipróbáltam a hangszert erősen elgondolkodtam, hogy érdemes-e megvennem, mert (bár ahogy szokták mondani "olyan fenderes csilingelős hangja van") elég szegény hangja van, kb hiányoznak a mély tónusok. Mindegy is, huricibáláshoz elmegy. Az eladó akinek volt egy bassz. és egy lektromos gitárja is, és elmondása alapján több éve gitározik, szabadkozott, hogy elég nehéz lefogni, biztos a régi húrok miatt. A húrok időssége azért annyira nem befolyásolja a húrnyomást, és nem volt nehezebb lefogni mint bármelyik fém húros akusztikust.

Ezután tényleg érdemes dolognak gondolom kezdő gitárnak ajánlani fém húrosat. Viszont az tény, ha az 1. pár hónap nem veszi el a kérdező kedvét a hangszeren tanulástól emiatt, akkor komolyan gondolja.

Ha elölről kezdeném a gitározást a mostani tapasztalatokkal, akkor én biztos egy klasszikus gitárt vennék tanuláshoz. Márt csak azért is mert a 4 ujjas gitárjátékot mint min. alapot fontosnak tartom.

2013. aug. 30. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!