Szeretnék akusztikusan gitározni tanulni, milyet érdemes venni?
Csak egy nagyon rövid kiegészítésként: tavaly télen vettem egy fender dg5 ce elektro akusztikust (hangja mint a cd60-as), hogy legyen mit vinni magammal, mert a másik kb 18 éves hangszeremet már sajnálom tovább amortizálni a hordozással. Amikor kipróbáltam a hangszert erősen elgondolkodtam, hogy érdemes-e megvennem, mert (bár ahogy szokták mondani "olyan fenderes csilingelős hangja van") elég szegény hangja van, kb hiányoznak a mély tónusok. Mindegy is, huricibáláshoz elmegy. Az eladó akinek volt egy bassz. és egy lektromos gitárja is, és elmondása alapján több éve gitározik, szabadkozott, hogy elég nehéz lefogni, biztos a régi húrok miatt. A húrok időssége azért annyira nem befolyásolja a húrnyomást, és nem volt nehezebb lefogni mint bármelyik fém húros akusztikust.
Ezután tényleg érdemes dolognak gondolom kezdő gitárnak ajánlani fém húrosat. Viszont az tény, ha az 1. pár hónap nem veszi el a kérdező kedvét a hangszeren tanulástól emiatt, akkor komolyan gondolja.
Ha elölről kezdeném a gitározást a mostani tapasztalatokkal, akkor én biztos egy klasszikus gitárt vennék tanuláshoz. Márt csak azért is mert a 4 ujjas gitárjátékot mint min. alapot fontosnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!