Szerintetek melyik a könnyebb és jobb a gitározás vagy a hegedű? És miért?
Kinek mi.
Gitáron több húr van, egyszerre 6 húrt is le kell néha fogni, 6 helyen :P
hegedűnél is lehet egyszerre többet. és pontosabban is kell lefogni a nyakán a húrt.
Illetve aki még nem fogodd a kezében hegedűt az nem tudja hogy: míg egy gitárnál cak megpengetsz valamit (akármit) az már megszólal, ha zongorán megnyomsz egy billentyűt, az is megszólal.. viszont hegedűn egyetlen értelmes hangot kiadni is gyarkolás kell ;) nem cask húzogatod a vonót, azt pont olyan erővel kell.. szóval bonyolult na. :D
Hegedültem 4 évig, utána gitározni kezdtem.
Szerintem a hegedű sokkal nehezebb alapszinten, míg felsőfokon megtanulni mindkettőn nehéz.
Hegedűnél eleve a tartása, a kéz megfelelő pozícióban tartása, az ujjak mozgatása, a tiszta hangképzés ( nincsenek bundok, mint a gitáron), a vonókezelés jóval nehezebb és természetellenesebb mozgásokat igényel szerintem, mint hogy leülsz egy gitárral és elkezdesz alapakkordokkal pengetni valamit.
Kezdésre a gitár hamarabb adhat sikerélményt, de magas szinten mindegyikkel alaposan meg kell dolgozni általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!