Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Aki nem szereti a rock zenét,...

Aki nem szereti a rock zenét, megindokolná nekem, hogy miért nem szereti? (Persze, ha van valami oka. )

Figyelt kérdés
2013. aug. 20. 16:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
33%
Azt hiszem nem illik a személyiségemhez, nekem más az ízlésem. Hiába van mondanivalója egy rockszámnak, ha a dallama nem tetszik, nem elég pörgős vagy izgalmas. Meg nekem olyan egyformának tűnik a legtöbb rockzene. Én unom őket, ez van.
2013. okt. 14. 20:56
 12/25 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, nekem pl. a legtöbb tüc-tüc, vagy pop zene ugyanolyan. de ez biztos ízlés dolga. köszi a választ, megy a zöld pacsi.
2013. okt. 15. 21:59
 13/25 anonim ***** válasza:
A tuc-tuc zenéktől én is rosszul vagyok, szerintem az a legalja az összes zenés műfajnak. Rockból is van ami nekem emészthető, de azok elég régiek. A pop is rendkívül gazdag műfaj, nagyon igényes és igénytelen dalokkal, és szerintem ez áll legközelebb az átlagemberekhez ahogy a neve is utal rá. A rock nekem elvontabbnak tűnik.
2013. okt. 17. 23:30
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszi.
2013. okt. 18. 00:52
 15/25 kavics33 válasza:
62%

A rockzene szövegi alapja a lázadás és a kritika.

Aki nem kedveli, általában trendi és divatkövető, azt teszi és szereti, amit a a manipulált média sugall neki.

A média viszont pénzcentrikus, üzleti szellemű. A média üzletembere a médiatetszésből kapja meg a pénzét, utálja a lázadást, kapitalizmus kritikát.

A szintipop kell neki és a nyálas békesség.A könnyen tetsző és a giccs.

A manipulált médiára épül rá a mai szórakoztatás intézményhálózata is.

A rock emellett erőfeszítést igényel a hallgatótól, nem könnyen dobhatók előadói a szemétbe, míg a médiasztárok nevei pillanatok alatt aranykeretbe, utána a szemétbe kerülnek.

A rock végül is rétegzene,s nem a csőcselék zenéje szellemi értelemben.

A gitárközpontú hangzás sem fülbemászó, a jólnevelt alattvalónak egyszerűbb becsukni előtte az ajtót.

2014. jan. 3. 10:16
 16/25 anonim ***** válasza:
40%

A rockzene szövegi alapja a lázadás és a kritika.

Aki nem kedveli, általában trendi és divatkövető, azt teszi és szereti, amit a a manipulált média sugall neki.

A média viszont pénzcentrikus, üzleti szellemű. A média üzletembere a médiatetszésből kapja meg a pénzét, utálja a lázadást, kapitalizmus kritikát.

A szintipop kell neki és a nyálas békesség.A könnyen tetsző és a giccs.

A manipulált médiára épül rá a mai szórakoztatás intézményhálózata is.

A rock emellett erőfeszítést igényel a hallgatótól, nem könnyen dobhatók előadói a szemétbe, míg a médiasztárok nevei pillanatok alatt aranykeretbe, utána a szemétbe kerülnek.

A rock végül is rétegzene,s nem a csőcselék zenéje szellemi értelemben.

A gitárközpontú hangzás sem fülbemászó, a jólnevelt alattvalónak egyszerűbb becsukni előtte az ajtót.

Utolsó, nem tudom honnan vetted ezt a hajmeresztő, áltudományos hülyeséget, gyakorlatilag minőségi különbséget téve a két zenei műfaj között. Én nem vagyok divatkövető azaz trendi, egyszerűen a rock nem az a zenei műfaj, ami nekem bejön. Nekem olyan dallamok kellenek, amik pörgősek és feldobnak, nem pedig állandóan az "élet sójáról" akarok elmélkedni zenehallgatás közben, az megvan azon kívül is. És általában nem is érdekel igazán a zene dalszövege, ha meg idegen nyelven énekelnek, akkor meg egyáltalán nem, mivel nagyrészt nem is értem. Mint mondtam, nekem a zene a fontos, a rockzene pedig nem tetszik.

2014. jan. 3. 13:27
 17/25 anonim ***** válasza:

Nekem olyan dallamok kellenek, amik pörgősek és feldobnak, nem pedig állandóan az "élet sójáról" akarok elmélkedni zenehallgatás közben, az megvan azon kívül is.

Mert minden rockzenében az élet sójáról énekelnek,mert a rockzenék nem lehetnek pörgősek?

És amit a 15-ös irt az nagyon is igaz...

2014. jan. 3. 14:34
 18/25 anonim ***** válasza:
46%
De akkor is hülyeség, hogy általánosítasz, és a popzene követőit kevesebbnek próbálod beállítani a rockzene rajongóitól. Amit leírtál a rock védelmében, az igaz a popra is, csak ott is igényesnek kell lenni, így nem nehéz értékes dalokat találni abból a műfajból sem.
2014. jan. 3. 14:36
 19/25 anonim ***** válasza:
58%
Látom nem te voltál a 15-ös, de attól hogy szerinted nagyon is igaz, amit írt, az még egyáltalán nem biztos hogy tényleg úgy is van.
2014. jan. 3. 14:37
 20/25 A kérdező kommentje:
Hű, hirtelen mennyi válasz érkezett. Nos, szerintem mindkettő túlzás egy kicsit. A rockban is vannak olyan zenék, amik nem szólnak sokról, pl. a Nickelbacktől az az Afternoon vagy mi a címe. Viszont a popban mintha épp a leghíresebb előadóké lenne ilyen, de tényleg lehet igényes popot találni. Egyébként nekem nagyon fontos a dalszöveg, de nem az kell, hogy filozofikus dologról szóljon, csak hogy jól szóljon arról, amiről szól. Lássam, hogy 5 percnél több volt megírni. Az is lehet a tartalma, hogy megyünk a strandra, vagy ilyesmi, ha az frappánsan van elmondva. De sokszor nem úgy van. Például iszonyat kevés a szerelmes szám, ami annál többet mond, hogy szeretlek bébi, mindig szeretni foglak.
2014. jan. 3. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!