Kik vannak ilyen emberek? Diszkósból metalossá vált, vagy esetleg fordítva?
Figyelt kérdés
2013. aug. 16. 11:15
1/6 anonim válasza:
Még tinédzserkoromban kezdtem el mindenféle más zene helyett metált hallgatni (pedig korábban a gitárt nem szerettem, viszont mikor a metált meghallottam, abba nagyon beleszerettem). Ma már annyira nem arról van szó hog a metált vagy a gitáros zenét kedvelem, hanem inkább a jó zenét (ezt most nehéz lenne leírni, de a lényeg hogy lehet gépzene, klasszikus, metál vagy akármi, tehát nem annyira a stílus a fontos, hanem hogy hogyan van megcsinálva, a mondanivalója stb.)
2/6 anonim válasza:
első vagyok, azt azért hozzátenném, hogy diszkót vagy rappet meg nyálas pop-ot nem hallgatok, se semmilyen más zenét ami alapból gagyi csak olykor ha jó a dallama, főleg ha nő énekel benne, rappet is évente egyszer-egyszer, de a lényeg hogy ma már nem annyira a gitárhangzás a lényeg mint korábban. Attól függetlenül hogy még mindig az a kedvenc hangszerem. Ha zenét csinálnék, tuti hogy lenne benne gitár (szinte minden számban), csak annyi félét hallgatam már hogy eléggé sokrétű lett. Egy kissé csupasznak is tartom ha csak egy dob meg gitár meg basszus van benne. Főleg ha figyelembe vesszük hogy sok eggyüttes ugyanazt a hangzást nyomatja, semmi eredetiség vagy valami... azt nagyon rühellem, de ennek ellenére is vannak akik jó zenét csinálnak). Ez ne mazt jeleni hogy telinyomnám billentyűssel meg egyéb ilyenekkel, mert az is borzalmas, de például ott van a Slipknot. Na ők is belekevertek mindent (főleg a régebbi zenékre gondolok, sokszor fel sem tűnik hogy ott van, mégis nagyban hozzájárul a hangzáshoz... és elég komoly zenei tehetségről tesz tanúbizonyságot hogy mindenféle zaj meg egyéb ilyen jól illeszkedik a zenébe). Aztán a system of a downt is kedvelem, pedig náluk lapból gitár meg dob van, de mondjuk ők is belenyomtak keleti hangszereket, vonósokat meg egyebeket olykor. Aztán a Korn is amelyik meg mindenféle hangzással próbálkozott. Náluk alapból a gitár is olyan volt mint másnál a szintetizátor, vagy akármilyen zajkeltő eszköz. Tehát ezek a zenék is segítettek abban hogy a metálosból inkább átfordultam a sima zenekedvelőbe. de a legközelebb még mindig ezek állnak hozzám...
4/6 A kérdező kommentje:
Érdekes gondolatok! Kösz, hogy leírtad. Én általános iskolában nagyrészt techno-t hallgattam. Jaj, mennem kell, folytatás később.
2013. aug. 16. 13:52
5/6 A kérdező kommentje:
8.-ig tv-ből minden techno, rap-et leszámítva. Azt sosem szerettem. 1995 körül kaptam egy Black Sabbath-ot, a Paranoidot, azzal megkezdődött a metalos korszak, ami gyakorlatilag máig is tart. De egy pár éve a techno-t megint bírom, főleg a goa trance-t, s az indusztrial metalt is. A régi, korai kilencvenes évekbeli techno-k még mindig tetszenek. A kortárs, rádiókban szóló pop zenék pedig alig-alig tetszenek. Főleg a nyafogás, nyavajgás, és a buta tuc tuc őrjít meg, vagy röhögésre késztet.
2013. aug. 16. 22:48
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!