Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen technómetál együtteseke...

Milyen technómetál együtteseket ismertek?

Figyelt kérdés
2009. okt. 26. 10:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez a stílus a legnagyobb paradoxon, amit életemben hallottam. Én is kíváncsi vagyok, hogy jöhet össze a zenei tehetség egy tucatzenét "gyártó" műfajjal.
2009. okt. 26. 13:30
 2/9 anonim ***** válasza:
66%
technómetál, te jó isten XDXDXD
2009. okt. 26. 18:17
 3/9 Thurston ***** válasza:
71%

Ez miért paradoxon? Techno zenében is vanna őrülten tehetséges előadók, és metálban is vannak iszonyta jellemtelen, fos zenék. Miértk éne a metálhoz feltétlenül zenei tudás? És miből gondolod, hogy a techno zenéből nem lehet annál jobbta kihozni, mint amit a tévében látsz? Kicsit szélesíteni kéen al átókört, mert irdatlan baormságokatb ezsélsz.

MOndjuk ilyen műfaj ettől függetlenül tényleg nem létezik. Industrial metál, olyan van. Ott techno elemeket használnak. Meg nagyon sok avantgarde metál banda is bevet ilyesmi dolgokat. MInt például a magyar Damned SPirits Dance, ami egyébként simán a legjobb magyar banda. Őrülten profi és ötletes zenét játszanak.

2009. okt. 26. 23:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A metálhoz azért kell zenei tudás, mert azt legrosszabb esetben is hangszeren játszák. Igazából valóban rosszul írtam az előző kommentben. Nem tehetség, hanem tudás.

És miután sem az egér, sem a billentyűzet nem hangszer, ÁLTALÁNOSSÁGBAN nem nevezném éppen a tecnót zenei tudást igénylő műfajnak. Utánajárni pedig nem fogok. Nem akarok egy tonna sz.rban egy grammnyi aranyat keresni. Remélem érted, mit akarok ezzel mondani.

Visszatérve a metálra, szerintem ennél nagyobb tehetséget igénylő műfajt ritkán találsz. Lehet hogy vannak szörnyű előadók, de a legjobb rapper, hip-hoppos, technós tehetsége hol viszonyítható egy villámkezű gitároséhoz? A saját műfajukban lehet, hogy kitűnnek, de egy jó hangszeres tudást semmi nem múl fölül. Arról nem is beszélve, hogy a metálban gyakorlatilag minden klasszikus zenei stílusból találsz átvett elemeket, és olyan hangszert sem tudsz mondani, ami nem tűnne fel itt-ott a stílus egyik képviselőjénél.

2009. okt. 26. 23:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Na a nagy vita után itt egy banda, amiben ugyanúgy van metal, mint tuctuc alap:

Mortiis - Decadent And Desperate

http://www.youtube.com/watch?v=4AKg8iDLNgY

Talán nem jó a "technometal" stílusmeghatározás, de ebben van mindkettő. :)

2009. nov. 3. 02:36
 6/9 Thurston ***** válasza:

"A metálhoz azért kell zenei tudás, mert azt legrosszabb esetben is hangszeren játszák."

Ez elég nagy hülyeség. Az nem zenei tudás, hanem hangszeres tudás, ami az elektronikus zenéhez is kell, mivel az elektromos zenét szoftveres szintetizátorok segítségével gyártják általában, tehát zongorán nagyon is jól kell játszanod, hogy meg tudj írni egy-egy dallamot vagy basszustémát. Az, hogy megtanulsz te magad végigtekerni egy modális skálát a gitárdon, attól még nem lezsel jó zenész. Jó gitáros lehetsz, de a zene szerintem ah allgatóság számára semmivel sem lesz élvezetesebb vagy kifejezőbb.

Egyébként za elektronikus zenében meg telejsen más odlgokra kell odafigyelned, például (lévén szintetizátorokat hazsnálnak) a hang egész karakterét neked kell kialakítanod. Nincsenek előre legyártott hangszerek, minden egyes hang minden egyes redüléséért te vagy a felelős, ami el sem tudod képzelni mennyi tudást igényel. EZ sokkal jobban hasonlít a klaszsikus zeneszerzésre, mint amikor az arc leült egy papír fölé, és leírta a hangjegyeket, aztán a zenekara eljátszotta.

Én is inkább a metált kedvelem (főleg a prog-deathet), tíz éve zenélek, és rengeteg hangszeren játzsom, de emelet elektronikus zenével is foglalkozom, és semmivel sem könnyebb. Nem kell hozzá ügyesség, ez tény, de rengeteg más dologban meg sokkal bonyolultabb, mint egy metál szám összerakása. És szerintem rohadtul nevetséges, hogy úgy próbálod megmagyarázni, hogy valamihez nem kell hangszeres meg zenei tudás, hogy foglamad nincs a műfajról, nem hallgatod és nem is műveled.

Perzsem ondod itt, hogy a hangszeres tudást semmi nem múlja felűl, hát dehogynem. Ott van Malmsteen, a hangszeres tudása szinte páratlan, viszont képes ugyanazokat a témákat ellőni minden egyes albumán. Pocsék dalszerző. A dalszerzés szerintem valahogy sokkal fontosabb, hiszen az a művészet. Hangszeren megtanulni jól játszani az nem művészet, sokkal inkább sport, gyakorlás. És hogy egy-egy epper tehetsége hol van egy jó gitároséhoz? Sehol. De én nem is ilyen zenészerkől beszéltem...

Hanem például olyanokról, mint Amon Tobin, Venetian Snares, vagy Squarepusher, akiknek nem csak hogy a hangszeres tudása (hiszen mindannyian játszanak többh angszeren is, méghozzá nem is akárhogy), de dalszerzői képességüket tekintva meg aztán végképp felérnek egy-egy metálzenésszel.

2010. jan. 10. 13:05
 7/9 anonim válasza:

Celdweller

szeretni viszont nem szeretem :) folk az jobban tetszik :)

2010. jan. 17. 19:47
 8/9 anonim ***** válasza:
2010. jan. 25. 15:22
 9/9 anonim ***** válasza:

mármint , hogy progressivemetál ?

Dream Teather

De nincs olyan hogy teknőmetál !

2010. okt. 1. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!