Rockerek, metalhead-ek, punkok, mi a véleményetek a keresztény rockról?
Afféle keresztény rockra, metálra, stb-re gondolok, a miben Istenről, a vallásról és egyéb ilyen dolgokról énekelnek. Tehát nem arra, hogy az együttes tagjai vallásosak-e vagy sem, mindenkinek egyéni joga abban hinni amiben akar, én kifejezetten a zene mondanivalójára gondolok a "keresztény" rockon belül.
(Most a nem hívők válaszai érdekelnének elsősorban!)
Ömm.. nem vágom melyik az a South park epizód.. lenne szíves valaki belinkelni?
Egyébként köszönöm a válaszokat!
Én személy szerintem teljes mértékben ateista vagyok. Egyszerűen nem bírom elviselni a térítő jellegű szövegekkel rendelkező "rock" zenét. Számomra a rock a lázadást jelenti, a térítő szövegek meg azt harsogják hogy higgy Istenben stb, ezért nehezen viselem el őket.
Nem érdekel mások vallása...vagyis abban hisz, amiben akar, a zenével azt hirdet, amit akar, ő dolga...de én nekem semmit se nyomjon le senki a torkomon...nem szeretem az ilyen zenéket se...vagyis maga a zene nem lenne gond, de én nagyon nagy hangsúlyt fektetek a szövegvilágra a zenék megválasztásánál és olyan szövegű zenéket hallgatok, melyekkel egyetértek...
Finoman fogalmazva ateista vagyok, szóval...addig küldöm el ezt a választ, amíg nem jön ki belőlem a mérhetetlen gyűlölet amit az egyház irányába táplálok, és ami sajnos néha a vallásról alkotott véleményembe is beférkőzik...
A hit egyáltalán nem egyenlő az egyházzal, amit én szintén ki nem állhatok...
Amúgy meg a keresztény rock számok szövege sem annyi hogy higgyél istenben, különben elpusztulsz... 1-2 ilyen van, de azt én se szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!