Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Epiphone les paul standard...

Epiphone les paul standard vagy a standard plus top pro a jobb? és miben/mennyire jobb?

Figyelt kérdés

2013. aug. 1. 23:54
1 2
 1/12 Pável Alex ***** válasza:
18%

Nekem Epi LPS van és kitűnően működik ha jól van beállítva.

ÉS mivel kb ugyanabból a fából van mint a Gibson LPS ezért csak egy nyakat kéne venned hozzá és van egy GIBSONOD!

Ja és akármilyen Epi/Gib gitárt veszel ajánlom a Scheller kulcsokat (remélem jól írtam le :) ) mert Ők szerződésben voltak a Gib céggel csak a Gib elment a tömeggyártás felé Ők meg azt mondták hogy ők nem adnak le a minőségből azért bontották a szerződést és a mai napig minőséget gyártanak!

(Bocsi reggel nem nagyon tudok fogalmazni! :D )

Remélem segíthettem a másik gitárt nem ismerem!

2013. aug. 2. 07:47
 2/12 anonim ***** válasza:
55%

Pável Alex,

Nem szégyen, ha nem értesz valamihez, de jobban tennéd, ha nem terjesztenél teljesen téves és valótlan dolgokat.

"ÉS mivel kb ugyanabból a fából van mint a Gibson LPS ezért csak egy nyakat kéne venned hozzá és van egy GIBSONOD"

1. A Gibson USA-ból készül, maguk importálják a fákat különböző helyekről.

2. Az Epiphone részben a saját kínai gyárukban készül helyi faanyagból, részben kiszervezve más ázsia gyártókhoz, szintén helyi faanyagól.

NEM UGYANAZ.

3. Honnan veszed, hogy egy Gibson nyakat csak úgy rá lehetne tenni az Ephiphonera? Hallottál már olyanról, hogy ragasztott nyak? Próbáld csak szétszedni. Már itt meghal a dolog, de hozzáértő hangszerésznek sikerülhet nagyobb károsodás nélkül, viszont annak az esélye, hogy egy Gibson nyakat egy az egyben rá lehetne tenni, minimális.

"Scheller kulcsokat (remélem jól írtam le :)"

Nem, rosszul írtad. SCHALLER. És ezt 5 másodperc alatt magad is megtaláltad volna a Google-el, de még erre is lusta voltál.

Amúgy a Gibson legtöbbször Grover és Kluson kulcsokat használt, persze Schallert is, de ritkábban.

"Ők szerződésben voltak a Gib céggel csak a Gib elment a tömeggyártás felé Ők meg azt mondták hogy ők nem adnak le a minőségből azért bontották a szerződést és a mai napig minőséget gyártanak! "

Áruld el, már honnan szedsz ekkora kamu dolgokat?

A Gibson már több mint ötven éve az egyik legnagyobb gitárgyártó. Mi az akkor, hogy elmentek a tömegtermelés felé? A "tömegtermelés" éppen az Epiphone, ha már itt tartunk.

Én amúgy semmiféle szerződésbontásról nem tudok, a Schallernek nem is volna érdeke. A Randy Rhoads, a Kirk Hammett, a Tak Matsumoto signature modellek most is Schaller cuccokal vannak.

Nem kéne terjeszteni az ilyen baromságokat.

2013. aug. 2. 15:58
 3/12 anonim ***** válasza:
Én nem akartam írni... Veszélyesen sok itt a magabiztos idióta.
2013. aug. 2. 16:09
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm de én csak arra vagyok kíváncsi,hogy pl miben jobb a plus top-on a hangszedő mert hogy leírás szerint ennyi a lényegesebb külömbség. Ha már itt tartunk akkor maga a Gibson cég az 1902óta létezik és 1936 jelent meg az első elektromos gitárja, 1952-ben dobta piacra az első tömörtestű modeljét aka Les Pault ami akkoriban nem lett túl népszerű. Viszont az Epipnone a 30-as években nagy riválisa volt a Gibson-nak pont mint a Ferrari és a Lamborghini és a Gibson 1957-ben felvásárolta az Epiphone-t és 2002-ben a Gibson nyitott egy gyárat kínában ahol Epiphone modell-eket gyárt. Viszont ma már nem tudom kié az Epiphone mint márkanév de én még a 100ezren felüli Epiphone-okrol rosszat nem hallotam.
2013. aug. 2. 22:59
 5/12 anonim ***** válasza:

A történelmet egész jól tudod, de hogy jön ez ide? :)

A különbségek:

A Plus Top Pro kapott egy AAA minőségú juhar furnér dekort a tetejére, a hangszedők Probucker-ek, felezhetőek, van egy Push-pull potija erre a célra.

Az Epiphone a Gibson tulajdonában van, a márkanévvel együtt.

2013. aug. 3. 00:02
 6/12 A kérdező kommentje:

Na köszönöm szépen:D csak nem voltam benne biztos hogy felezhető-e, de hangilag jobb vagy ugyan az?

Amugy főként az első és a 3. Kommentelőhöz szolt a kis rövid törióra ,mert ha feljött részben a téma akkor mondok valamit amit én tudok.:)

2013. aug. 3. 08:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy a Probuckernek milyen hangja van sajnos. :(
2013. aug. 3. 10:24
 8/12 A kérdező kommentje:
de akkor lehet, hogy csak egy 10ezres-be kerülne az, hogy felezhető pickup meg hogy jobban néz ki a teste?
2013. aug. 3. 16:07
 9/12 anonim ***** válasza:

de ha veszel hozzá egy Gibson levonót, lesz egy Gibsonod, mint megtudhattuk Alextől vagy kitől...:D

A felezhetőség azért sokat jelent, illetve a más fedlap szerintem reális, hogy egy tizessel drágább.

2013. aug. 3. 16:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyetértek.
2013. aug. 3. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!