A "mixelés" az csak annyi, hogy egymás után rakosgatnak számokat a djk?
Ezt vettem le a mixekből a youtubeon.
Egymás után van rakva x szám, és olyan, mintha sose érne véget 1 órán át.
Ennyi? Azt hittem tényleg kell ehhez valami zenei érzék...
Egymás után én is tudok rakni ezer számot! Akkor már dj vagyok?
Nem! A hangsávokat keverik, és a zene számokat keverik össze. Ezért mix, mert az egyik számból kivesznek egy részt, és azt berakják a másik számba. De egymás után is le lehet játszani őket, csak figyelni kell az ütemre, mert ha a két szám üteme egymástól eltérő, vagy rosszul csinálod, akkor a hangzás szörnyű lesz.
Te bármikor lehetsz otthoni DJ, de hivatalos csak akkor, ha leteszed a lemezlovas vizsgát.
Otthoni DJ-ként, otthon bármilyen zenét használhatsz, de ha több ember előtt játszassz le egy jogvédet zenét, és lefülelnek, akkor nagyon megbűntetnek.
Ehhez igenis kell zenei érzék, mert ad 1, nem mindegy, hogy milyen zenét játszol le, ugyanis neked DJ-ként a közönséget kell kielégíteni, ad 2, nem mindegy, hogy hogyan játszod le őket, hogyan passzintasz össze két számot, hogyan jön az ötlet, hogy ez a 2 illene egymáshoz.
A komoly, hivatásos lemezlovasság, az nagyon komoly dolog. De a hülyegyerek összerak két zenét, felrakja a jutyúbra, és kiírja, hogy DJ vagyok.
Ja és még valami, ha nem tudsz valamit, akkor tessék igen is rákeresni a Google-ben és a Wiki-n!
persze...ennyi...
istenem....találd el a dobot, az ütemet, együtt szóljon a két zene akár percekig úgy, hogy aki nem ért hozzá, észre se vegye, hogy két zene szól...hangszinezés és társai...nagyon sok zenei érzék kell hozzá...tanulható....de ha nincs érzéked hozzá nehezebb...jóval....
a zenék fel vannak építve...és ha ezt nem tudod, hogy mi hogyan müködik, hogy épül fel....hány bpm-en fut stbstbstb...akkor rakosgathatod...szörnyü lesz az egész...
Nézz inkább körül akkor jobban, hogy az igazi DJ-k mit is csinálnak valójában. Rengeteg módon lehet 2 számot összemixelni. Egymás után, a legkönnyebb, de nyilván olyan lesz a produkció és a hangulat is. Nehezebb már egyszerre a kettőt lejátszani. Tempót állítani, a megfelelő pillanatban elindítani, esetleg hangszínt állítani, egy ütemre hozni és persze előkészíteni a 3. számot is, hogy ne legyen megállás. Figyelni a közönséget, néha kicsit nyugisabb számokat berakni stb. stb. Nem az teszi a DJ-t DJ-vé, hogy egymás után pakolja a számokat, hanem hogy együtt érez a közönséggel, folyamatosan frissíti a zenetárat, tehát nem csak a szettjére koncentrál. Attól, hogy nem értesz hozzá, ne szóld le a szakmát! Igen is kell hozzá zenei érzék, akár mennyire sem hiszed el. Itt van példának Hardwell 2013-mas Tomorrowland mixe, csak figyeld, meg, eszméletlen amit leművel a srác a pult mögött.
http://www.youtube.com/watch?v=ZG1AT6tylA4&feature=c4-overvi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!