Milyen hangológépet lenne érdemes vennem a gitáromhoz?
A mostani nagyon rossz, hangolni is alig tudok vele, a E-A-D-G húrok be sincsenek hangolva rendesen......
Olyan van, ami a húrt is felismeri elvileg, azt is lámpácskával jelzi, meg a hangmagasságot is lámpácskával jelzi.
Olyan kéne nekem, amin csak egy lámpácska van, tehát csak a húr hamisságát nézné.
Milyet tudnátok nekem ajánlani?
Lehetőleg olcsó legyen, és olyan, amit internetről is meg lehet rendelni
(link jöhet)
Előre is köszi :)
LoL. Milyened van most?
Még sosem találkoztam olyan hangolóval, amivel nem lehet behangolni egy gitárt. Sokkal inkább:
a., szar a gitárod
b., béna vagy hozzá
Kösz a segítséget kedveském.
a) szar a hangológépem igen, pont ezért akarom lecserélni -.-
b) valószínű, mert még az ismerősöm is, aki több éve gitározik, előtúrta a sajátját, hogy ő inkább azzal hangolja be
Légy boldog, szebbé tetted Te is valaki napját! ;)
Lúzer
Én még olyan hangolóval nem találkoztam, amivel ne lehetett volna behangolni egy gitárt, valamit alighanem rosszul csinálsz.
A "lámpácskát" LED-nek hívjáka. A normálisabb hangolók nem csak egy "lámpácskásak", hanem van valami mutatószerű vagy LED-skálás kijelzésük.
Bármelyik kromatikus hangoló képes az adott hanghoz legközelebbi hangot kijelezni.
Pl. Korg CA-1
Amúgy egy smartphone-nal is lehet hangolni, jópár ingyenes app van.
Azért fura, amit mond a kérdező, mert vagy lehet hangolni vele, vagy nem szerintem, de olyan, hogy négy húrra nem jó, másik kettőre meg igen, az valahogy nem stimmel.
Ha akusztikusan hangolsz, a mikrofon sokszor elég érzéketlen, célszerű minél közelebb tenni. A környezeti zaj is eléggé be tud kavarni a gyengébb minőségű hangolóknál.
Ha nagyon érzéketlen, én azt szoktam csinálni, hogy ülve a lábamra fektetve tartom a gitárt és ráteszem a hangolót közvetlenül a húrok mellé a hangnyílás körül akusztikusnál vagy a nyaki pickup körül elektromosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!