Mennyi ideig kell gitározni, hogy megkeményedjen az ujjamon a bőr? Nem lehet valahogy elősegíteni a dolgot?
Figyelt kérdés
2013. júl. 17. 15:54
1/11 anonim válasza:
Nem nagyon lehet sürgetni, de nem is érdemes. Pár hónap alatt hozzászoknak az ujjaid és nem fog fájni. Arra azért figyelj, hogy seb ne legyen soha belőle.
2/11 Vad-Ász válasza:
én is most kezdtem gitározni ugy egy hete fémhúros akusztikuson,,,,nem vagja az ujjam,de állandóan olyan érzés mintha viszhojagos lenne az ujjam,.
sokaig tart.jónéhány hónap
én is várom hogy megkeményedjen az ujjam
3/11 anonim válasza:
Vigyázz, mert neked is "viszhojagos" lesz az ujjad.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
Egyébként az enyém nylon húros. :)
2013. júl. 18. 07:00
5/11 anonim válasza:
A nylonos annyira nem veszi igénybe az ujjakat. Attól függ, hogy mennyit gyakorolsz, ha többet, akkor előbb keményednek meg az ujjvégeid. Én 'ez van a háznál' alapon egy rettenet fémhúroson kezdtem tanulni, aminek istentelen húrnyomása van, úgyhogy nálam pár hét ha volt...
7/11 anonim válasza:
Ez bizony gyakorlatilag is nylonhúros :) A 3 mélyebb húron a tekercselés fém, de a magja azoknak a húroknak is nylon, éppen ezért puhábbak, mint egy fémhúros (western) akusztikus húrjai. Valószínűleg ettől eleinte sem fog nagyon kikészülni a kezed.
8/11 anonim válasza:
Általában a nejlonhúrok vastagabbak is, mint a fémhúrok, ezért (is) kicsit kevésbé vágja az ujjad.
9/11 Vad-Ász válasza:
az én ujjam még nem készült ki eddig a fémhúrostól.
de használat után teli van csíkokkal az ujjam,de ugy 15.perc mulva eltunik.
annyi hogy kicsivel érzékenyebb az ujjam
10/11 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti,(sajnos) nagyon puha,gyenge,érzékeny a bőröm és hát nem tudom hogy fog megvastagodni. :/
Igazából csak az első 10 percben fáj,utána lezsibbad és nem érzem,hogy vágja. Annyi,hogy gitározás után 3-4 órán át érzékenyek az ujjaim. :)
Egyébként köszönöm a válaszokat. :)
2013. júl. 19. 21:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!