Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha van egy dallamom, azt hogy...

Ha van egy dallamom, azt hogy tudom akkordozni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nehéz kérdés, de nem tudom hogy fogjak hozzá. Van egy dallamom és szeretnék hozzá készíteni egy akkordmenetet, ami kíséri. Tudom melyik hétfokú skálákon van a dallam, ez adott esetben segíthetne is, de van olyan rész, amikor 2 taktuson át G dúrban van a dallam. Csak nem fogok alá G7-et játszani végig. És ha nem G7, akkor nem tudom mit játszhatnék még alá. Esetleg még az Emoll. Honnan tudom, hogy milyen akkord illik az adott dallamrészhez? Van ehhez valami magyar nyelvű szakirodalom a neten, mert nem igazán találtam.

Előre is köszönöm a segítséget.

2013. júl. 15. 09:22
 1/6 anonim ***** válasza:
A művészet művészet, a tudomány meg tudomány. Te tudós vagy.
2013. júl. 15. 12:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Úgy hívják, hogy zeneelmélet.

A művésznek nem mindig pozitív, ha nincs a fejében a tudomány. A hangszerelést tanítják, ahogy a zeneszerzést is.

2013. júl. 15. 15:17
 3/6 anonim ***** válasza:
előzőnek igaza van xD egy festőművész sem úgy fest hogy leméri centiméter pontosra minden vonalkát, hanem ahogy látja lefesti, az a művészet. én gitáron általában játszom ami jön és kész, nem is értem hogy lehet ez felett ennyit vacilálni
2013. júl. 15. 15:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Kivéve persze, ha nem Vasarely-ről van szó....

Egyébként mi az eredeti hangnem és miből gondolod, hogy a dallam átmegy G-dúrba?

2013. júl. 15. 15:48
 5/6 A kérdező kommentje:
G a skála. G dúr, A dór, C líd hangsorokon van. A dallamot nem fogom lekottázni, mert hosszú. Zeneelméletet sajnos nem sokat tanultam, gépészmérnökin nem tanítanak zenét. :-) Viszont ettől még szeretek zenélni. Arra nincs időm, hogy tanárhoz járjak (este 6-ig dolgozok), max hétvégén tudnám megoldani, de akkor meg inkább a családdal vagyok.
2013. júl. 15. 17:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Zenelméletről számos könyv és weboldal szól, csak olvasgatni kell és próbálni megérteni. :)

Nézzétek meg a Gitárshopon Jónás Tamás rovatát, hogy kicsit képben legyetek, miért nem elég az elméleti háttér nélküli pusztán ösztönös zenélés mindig.

Egyébként nagyon nem ugyanaz, ha valaki csak úgy játszogat vagy ha egy komplett zenét akar írni rendesen meghangszerelve.

[link]

2013. júl. 15. 17:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!