Az első válaszoló által említett bandák már bőven a goth-rock/metál kategóriába tartoznik. Klasszikus dark-wave/goth zenekar például a Cure, a Joy Division, a Sisters of Mercy és a Clan of Xymox.
2009. okt. 19. 18:44
3/13 anonim válasza:
Bauhaus, Christian Death, Sopor Aeternus, Lacrimosa, Cinema Strange
2010. jan. 11. 21:18
4/13 anonim válasza:
Szerintem a legklasszikusabbak:
The Cure
Siouxsie and the Banshees
Bauhaus
Joy Division
Sisters of Mercy
Fields of the Nephilim
London After Midnight
Suspiria
Switchblade Symphony
The Mission
Bauhaus
The Cult
The Cure
Dead Can Dance
Fields of the Nephilim
Joy Division
The Mission
Nick Cave & the Bad Seeds
Siouxsie & the Banshees
The Sisters of Mercy
Jesus and the Mary Chain
March Violets
A Cinema Strange és Christian Death inkább deathrock bandák de ettől még szuper jók. Általában az oldschool goth zenét hallgatók nagy deathrock rajongók is.
Ha minőségi régivonalas goth zenéket keresel, a post-punk, darkwave, batcave, new wave cimkéket keresd. Ha nagyban gothnak hirdetik saját magukat, akkor nagy valószínűséggel valami teátrális zeneileg értékelhetetlen szemetet kapsz. Sok sikert.
2010. febr. 24. 17:39
5/13 anonim válasza:
Most nézem csak, hogy elfelejtettem írni, hogy a felső lista a magyar körökben, az alsó meg az angol/német körökben a legismertebb. (Nincs különösebb rendszer szerint rangsorolva, ilyen mélységig nem is összemérhetőek szerintem)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!