Ritchie Blackmore vs. Jimmy Page? Neked melyik gitáros a tuti befutó?
Nagyon nehéz dönteni, a rockzene két legnagyobb gitárosáról beszélünk, egyformán maradandó, hatalmas életművel.
Én Jimmy Page-re szavazok, de csak szubjektív okokból (Zeppelin-t valamivel többet hallgattam, mint Purple-t, bár mindkettő nagy kedvenc).
Ha hallgatást nézzük akkor Blacmore mivel kicsit több Purple-t hallgatok.
De ha megnézzük Page milyen műveket alkotott....
Nagyon nehéz döntés de hogy meglegyen a kontraszt (meg igazából kicsit erre húz a szívem):
Blackmore! :D
Teljesen szubjektív,de Blackmore csak annyit mondok hogy 1977 Catch the rainbow München élete szólója
http://www.youtube.com/watch?v=UvVKj0c0UTQ part 1 zeneileg is szerintem komplexebb(bár Page inkább az egyszerűbb(!!) de bámulatos kategória)
Ezt a kérdést feltették Blackmore-nak is. Blackmore azt válaszolta, hogy Page fantasztikus gitáros, de ő technikailag talán jobb nála, azonban Page sokkal jobban hangszereli a dalait és jobb zeneszerző.
Ennél hitelesebb értékelést nehéz lenne találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!