Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen jó gitármárkákat...

Milyen jó gitármárkákat ismersz? És hol tudnám őket Magyarországon beszerezni?

Figyelt kérdés
Feltett szándékom, hogy megtanulok gitározni, viszont egyenlőre sajnos nem ismerem ki még magam ebben a világban. E-gitárról lenne szó!
2009. okt. 14. 19:36
 1/7 anonim válasza:
Első nekifutásként bemész egy hangszer üzletbe és veszel egy 50 ezer ft. körüli gitárt. (sok van Budapesten, neten keresgélj) Ne a márkával törődj hanem a kézreállással. Ebben az eladók maximálisan segítenek! Lehet, hogy nem lesz belőled Jimi Hendrix elsőre de az alapok elsajátításához és a gyakorláshoz elég. De azt piszkosul szorgalmasan kell tenned. Aztán ha már minden megy akkor egy Gibbson v. Fender nagyon jó lesz. Belekerülsz a zenész haverek társaságában ott úgy is egymásra licitálva kiválaszthatod a megfelelőt. Ha el jutsz eddig a jó öreg szekrényaljába félredobott tanuló hangszeredre szeretettel gondolsz,nosztalgiázva veszed kezedbe! De azis megeshet, hogy elunod és akkor nem bux nagyot.
2009. okt. 14. 20:18
 2/7 Thurston ***** válasza:
A Gibsont én eléggé elkerülném, meg a Fendert is, hacsak nem Stratocasterről van szó. OLyan nevetséges áron adják a gitárjaikat, hogy ma már annak a töredékén veszel egy ugyanolyan jó, de inkább jobb gitárt. Csak persze a név... -_-
2009. okt. 14. 21:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért én egy Fender-nél szoktam érezni a különbséget, bárki bármit is mond.
2009. okt. 14. 23:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én gitártanár vagyok, és minden kezdőnek azt szoktam ajánlani, hogy ne a dizájnnal törődjön, bár tudom, hogy az mennyire döntő faktor tud lenni egy hangszernél. A márkák, amiket én ajánlok kezdésnek általában a Squier és az Epiphone. A Squiertől már nagyon olcsón (20-30) be lehet szerezni a Bullet típusú modellt, amit több tanítványom is használ, és teljesen korrekt hangszer kezdéshez. De ha többet rá tudsz szánni (40-50) akkor ajánlom az Affinity és Standard széria gitárjait is (mindegy, hogy Tele, vagy Stratocaster, az már a Te ízlésed kérdése), mert ezek már nem csak kezdéshez jó hangszerek, hanem egy jó ideig kielégítik az igényeid.

Ha komolyabban gondolkozol idővel, én semmiképp nem ajánlom, hogy új hangszert vegyél, mert használtan nagyon jó állapotú régebbi (gitároknál sokszor a régebbiek jobbak, mint az újak) hangszereket is ki lehet fogni nagyon jó áron! Pl. egy Gibson Les Paul, ami újonnan kb. 700 ezer Forint, használtan már találhatsz 400 körül. Szóval mindenképp érdemes használtan venni a komolyabb hangszert. Márkákat nem tudok kiemelni, én Ibanez és Music Man párti vagyok, ezek "sportgitárok" (vékony nyak, amin könnyebb gyorsan játszani, és nagyon kényelmes felépítés) de ha a Gibson jön be, vagy a Fender jön be hangra, akkor azt érdemes venni. Remélem tudtam segíteni! :)

2009. okt. 15. 04:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, kihagytam az Epiphone-t, bocsi.

Hát igazából Epiphone-nál minden jó, még a Les Paul Special széria is, amit nagyon sokan szidnak, hogy így rétegelt úgy rétegelt, hülyeség. Nekem van egy, és teljesen jó gitár, főleg kezdésnek, úgyhogy bármit nyugodtan.

2009. okt. 15. 04:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem a forma érdekel, hanem az, hogy melyiknek milyen a hangáz stb. Láttam egyet ami tetszik 56 ezerért, csak nem tudtam, hogy érdemes-e, meg ilyenek, de akkor gyűjtök még egy pici pénzt, és megveszem ezt :D
2009. okt. 15. 13:24
 7/7 A kérdező kommentje:

Utóirat:

hangáz = hangzás Félreírtam. Ja és szerintem nem fogom megunni, mert rocker vagyok, és magamnak szeretnék játszani(meg csajoknak :=))

2009. okt. 15. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!