Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ezek a jelek mit jelentenek...

Ezek a jelek mit jelentenek gitárban (tabnál)?

Figyelt kérdés

b

b^

b^^

pb

r

t

h

p

~

*

#(#)

**

x

P.M.

(\)

(/)

Tp

Tudnátok olyan oldalakat linkelni ahol le van írva ezeknek a jelentésük és hogy hogyan kell játszani őket?

2013. jún. 27. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezek teljesen önkényes jelölések és általában le vannak írva az adott tabnál, hogy mi mit jelent.

A b gondolom nyújtás, a ^ jelöli a nagyságát, pb gondolom előnyújtás, r visszaengedés, t talán tapping, de akkor a Tp nemtudom mi, h hammer on, p pull of, ~, *, #, x, franctudja, P.M. palm muting, \, / talán csúszások.

2013. jún. 27. 16:40
 2/5 anonim ***** válasza:
ó ember... A # fél hangot emel a „b” fél hanggal lejjebb van
2013. jún. 28. 09:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Tabban nincsenek "b" és "#" módosító jelek szóval ez elég gyenge próbálkozás volt.
2013. jún. 28. 09:58
 4/5 anonim ***** válasza:
egyébként meg teljesen felesleges most betanulni hogy melyik jelölés mi, mivel egyrészt tényleg le vannak írva mellé, de ha nincs is, akkor meghallgatod az eredetit, és hallod hogy mi történik, vagy ha nem hallod, nézel egy jobb cover videót (rengeteg a szar, ki kell válogatni hogy ki a jó), és megnézed hogy ő ott mit csinál. Én elég sok dalt megtanultam, elég régóta tanulok gitározni, de a jelölések felét most nem értem, mégsem érzem magam hátrányban :D mondjuk nem sok tabot nézek, inkább hallás után, és neked is ezt ajánlom
2013. jún. 28. 10:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszii
2013. jún. 28. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!