Akusztikus gitár v. elektromos jazz gitár?
Hi,
Az van hogy iszonyatosan szeretem a jazzt, a kedvenc stílusom és szeretnék is játszani nagyon a gitáron, ezért arra gondoltam veszek egy elektromos jazz gitárt. Ám több zenét is szeretek (pl: blues) amit akusztikuson jó játszani, és jazz gitáron nem. Most egy nylon húrosom van csak, de mindenképp szeretnék egy másikat. Melyik legyen :S?
Szia!
Simán vehetsz elektromos jazzgitárt is. Igazából egy hangszerre se lehet rámondani szerintem, hogy ez bluesgitár, vagy jazzgitár, vagy metálgitár, vagy bármi. BB King is elvileg "jazzgitáron" játszik, mégis Ő a blues királya :) szóval ez teljesen egyénfüggő. Szerintem ugyanúgy lehet jazz-t játszani egy Les Paulon is, akár egy Straton is. Akusztikust viszont nem javaslom, bekorlátoz, főleg, hogy van egy nylon húrosod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!