Gitártanuláshoz mik a kezdő lépések? és melyek a könnyü dalok amiket ellehetne gitározni egy kezdőnek is?
hello. 17 éves vagyok, szeretnék megtanulni gitározni, a célom az elektromos gitáron toljam majd, és ilyen System of a Down-os zenéket eltudjak játszani.
Úgy tervezem hogy egy klasszikus gitárt veszek 10-15 ezerért, és azon megtanulok faszául, később meg elektromos.
Először is, miket kell megtanulni? Mert semmit se tudok, Fogásokat? meg a húrokat? mit hogy kell fogni? Valaki adna egy kezdő lépést hogy MIT kezdjek el, mi legyen legelőször a cél?
Először is mondjuk a hangolást, aztán, hogy melyik huron hol taláod a hangokat...utána szerintem zeneelméletet.Ez alatt értem a skálák lényegét, akkordok felépitését, majd mivel rockot, metalt szeretnél játszani ezért a tenyérrel tompitott hangokat kellene gyakorolnod. De közben megkell tanulnod a gitár tabokat olvasni(hasonlo a kottához csak sokkal egyszerűbb). Aztán ez az egészet sokat gyakorolni és főleg gyorsitani(Ehhez ajánlom a metronomot). Majd jöhetnek a zeneszámok. Persze a tanulás közben is iktass be néhány szolot, vagy egyszerűbb zenerészletet, amit megtranulsz, csak azért, hogy motiváld magad és legyen egy kis sikerélményed. Azt hiszem ennyi lenne, bár bizonyára sok mindent kihagytam :D
Pár megjegyzés:
-Az interneten, ha keresel valmi után amit nem értessz, akkor legalább 3 magyararázatot olvass el rola és abbol probáld meg összerakni
-Ha bármilyen kifejezést nem értettél akkor nyugodtan kérdezd meg
-Bár nem kötelező(én sem jártam), de ajánlom a zenetanárt, mert sokat gyorsit a fejlődésen
-Pár oldal a tanuláshoz,stb.:
gitartab.hu
http://www.youtube.com/watch?v=uC-WLdCqXpU
[link] ez zongorához van, de a zeneelméletről nagyon sok mindent megtanulhatsz)
-Ezeken kívül a google a barátod :D
Punci kategória?!?!
Gratulálok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!