Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hányas húrkészletet ajánlanáto...

Hányas húrkészletet ajánlanátok standard hangolású metal, pl metallica zenékhez?

Figyelt kérdés

2013. jún. 20. 08:46
 1/7 anonim ***** válasza:
9 túl vékony szétvágja az ujjaid , standardhoz túl feszes hamar elszakad , 11 túl vastag szinte lehetetlen a finom nyújtás a legjobb választás a 10-es.
2013. jún. 20. 09:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Off: a gitár húr nem úgy működik, mint a 25 literes diszperzites vödör: minél vékonyabb a fogantyú annál jobban vágja a kezedet.

A vastagabb húroknak nagyobb feszítés kell. Az érintőhöz való nyomosa nagyobb erőfeszítést igényel és ezt sokkal jobban megérzi az ujjbegy.

Szóval a 9-es készlet éppen kevésbé veszi igénybe a kezdet, viszont alacsonyabb a hangkitartása és a hangereje is.

2013. jún. 20. 10:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a 10-es az optimális.
2013. jún. 20. 10:57
 4/7 A kérdező kommentje:
És 10- es készletből 10–46, vagy inkább 10-52?
2013. jún. 20. 13:01
 5/7 anonim ***** válasza:

inkább 10-52.

A 46 vékony, sokkal szebb, zsírosabb a zúzás 52-essel.

Még egy egyéni észrevétel: Les Paul formájú gitáron a vastag húr kevésbé veszi igénybe a kezet, mint a többin.

2013. jún. 20. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát, én 9-eset használok, de az tény, hogy a zúzások vastagabb húrokkal szebben szólnak. Nagyobb tömegű, vastag nyakú, humbuckeres gitárokra egyértelműen jobbak a vastagabb húrok, viszont egy Strato nem csilingel velük olyan szépen, nálam pedig az inkább szempont, mint a zúzás.
2013. jún. 20. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is 10-eset használok Metallicához,pont jó,hiszen nem vágja az ujjam meg ilyenek és nyújtáshoz tökéletes.
2013. jún. 21. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!