Miért van háttérbe szorítva a rock és metalzene?
Miért csak a pop, disco meg rap ömlik leginkább az ember arcába? Pedig a rockra legalább akkora az igény mint ezekre. Olyan mintha szándékosan lenne tiltva a médiából a rockzene. Ugyan most van egy rockrádiónk, de elég kevés helyen lehet fogni és sajnos nem is jósolok nekik sokat..(Emlékszünk még a Pont Fm-re....)
Vajon van egy második 'Erdős Péter'ünk, aki eldönti hogy mi szólhat és mi nem?
Sokan nem tudják mi a különbség a rock és a metal között.
A metalt még érthetőnek is találom, hogy miért van ennyire kiszorítva a médiából és a rock is mondhatni a metál miatt van, mert "ugyan az, mint a metál".
Az, hogy igény van rá, az alap dolog, de nincs akkora, mint a pop, vagy elektronikus zenére, így nem is fog akkora figyelmet kapni.
A politikát nem akarom belekeverni a dologba, de van köze a dologhoz, az szinte biztos, ha nem is direkt, de legalább indirekt módon.
Összefoglalva: a média löki a könnyűzenét, ezért a fiatalabb generáció nem találkozik vele olyan könnyen, így egyre kisebb lesz a népszerűsége, és még kevésbé fog bekerülni a médiába és így tovább egy öngerjesztő folyamatként fut a rock/metál kiszorulása. Nyilván nem ilyen egyszerű a dolog és ez is csak az én személyes véleményem, ami lehetséges, hogy teljesen távol áll az igazságtól.
Igaza van az előttem szólónak. Annyival még kiegészíteném,hogy nem is érdekli az embereket,hogy mi a különbség,mert nekik az ugyanolyan "üvöltözés".
Szerintem azért,mert a Rock és a Metál(bár inkább a Metál) olyan zenék,amik valamiféle szabadságvággyal vannak átitatva. És aki ilyet hallgat azt meglehet nem olyan könnyű manipulálni,mint azokat,akik egyszerű dübörgést hallgatnak,abban nem sok fantázia van.
Ezt komolyan mondom,a Rockerek/Metálosok általában máshogy gondolkoznak,nagyon érdekes hatása van ezeknek a zenéknek. Kivétel persze mindig lehet.
A rock és metal zenekarok nagyon komoly társadalom-kritikákat fogalmaznak meg és ez az ami nagyon nem tetszik feletteseinknek szerintem.
Meg amit az előzőek írtak, kevésbé irányíthatóak azok az emberek akik a rockot szeretik.
Az, hogy el van nyomva a rockzene, az pedig tény. Meg lehet nézni az MR2-öt ami elvileg közszolgálati rádió mennyi rockzenét sugároz. Nulla.
A lemezkiadók sem foglalkoznak vele. Hallottam olyant, hogy Hobo lemezét visszadobták, hogy nem elég jó!!!
Egy kevésbé ismert bandának esélye sincs.
Amúgy ez a videó is erről szól:
Ismerem ezt a videót, ez is közrejátszott hogy feltegyem a kérdést. Mert ugye érdemi válasz nem érkezik a nagy kérdésre a 'fejesek'től, csak terelnek meg hallgatnak...
Az meg milyen dolog, hogy az adónkból fizetett Tv meg rádióadók nem azt szolgáltatják amire nekünk szükségünk van? Miért nem képviselteti magát minden érdek? Miért csak 1 nézőpont van? (ráadásul a lehető legrosszabb)
Lázadásra lenne szükség, és nem csak a rockzene miatt, hanem a sok bulvár, néphülyítés, meg médiaszar miatt amit éjjel-nappal a nyakunkba zúdítanak! Bár valószínűleg két eshetőség van, amellett hogy a nagy átlag behúzza a farkát és inkább tűr: vagy azon nyomban elhallgattatnák az ilyen megmozdulást, vagy lejáratnák és nevetség tárgyává tennék.. Mondjuk állítom hogy nyugaton foglalkoznának ezzel a problémával, mondjuk ott a rockzene sokkal inkább jelen van a médiában mint itt..
Tehát, ha ki lehetne állni eredményesen a rockzenéért, akkor én abban oszlopos tag lennék! Csak kár hogy nincs meg a megfelelő fórum erre, hogy mindenki tudjon róla...
Nem tudom, ti hogy vagytok vele,de én azért örülök egy kicsit hogy a rock műfaj nem annyira felkapott. Gondoljatok bele! Ha annyira nyomatná a média a rockot, akkor a sok üresfejű birka is bégetve rajonganának érte. Most legalább csak tényleg azok hallgatják ezt a stílust (többnyire), akik tényleg átérzik és szeretik is (persze vannak kivételek, akik csak divatból "rockerek"). Persze örülnék ha a médiában gyakrabban találkoznék a kedvenceim zenéjével, velük készült interjúkkal, de ha az az ára hogy minden divatmajom is erre csorgassa a nyálát..hát én nem örülnék neki.
(Bocsi hogy offoltam, csak ez végre egy olyan téma ahol elmondhattam a véleményem)
Utolsó
Ezzel egyetértek, én is belegondoltam már ebbe. Sajnos viszont a Rocknak/Metálnak is vannak divatos,mainstream ágai, és amikor azt mondja valaki 'Metál', egyből ezek a divatbandák ugranak be mindenkinek. Vagyis annak, aki nem ismeri az igazit...
(persze vannak kivételek, akik csak divatból "rockerek").
kb ezek vannak többségben! lásd: Depresszió, Road, Nickelback, Manson, Slipknot, Fingtroll, Nirvana stb. rajongók..
6. vagyok aki (persze vannak kivételek, akik csak divatból "rockerek") szöveget írta.
Szerintem azok a divatosabb ágak képviselői Linkin Park, Depresszió, Tankcsapda... valahogy ha ezt a 3-at megemlítem, sokan hogy "jaaaj de jóóó azokat imádom" és megemlítek egy másik hasonlót akkor már fujj miket hallgatok...
Hát igen, nem vevők sokan a társadalom kritikákra...
Mainstream rock/metal színtéren is van azért olyan, akik megérdemelten vannak ott, meg persze vannak akik csak ügyesen adják el magukat és a zenéjüket...
Engem igazából nem érdekel mennyire népszerű, csak legyenek továbbra is jóféle underground zenekarok és kész. Egyetlen ami zavar, hogy sorra zárták be a környékemen a koncerthelyeket, a városomban jó ideje nem is tudtam koncertre menni, mert egyszerűen nem is tudnak hol tartani, így utazgathatok... Pedig máskor gyalog pár percnyire több hely is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!