Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van háttérbe szorítva a...

Miért van háttérbe szorítva a rock és metalzene?

Figyelt kérdés

Miért csak a pop, disco meg rap ömlik leginkább az ember arcába? Pedig a rockra legalább akkora az igény mint ezekre. Olyan mintha szándékosan lenne tiltva a médiából a rockzene. Ugyan most van egy rockrádiónk, de elég kevés helyen lehet fogni és sajnos nem is jósolok nekik sokat..(Emlékszünk még a Pont Fm-re....)

Vajon van egy második 'Erdős Péter'ünk, aki eldönti hogy mi szólhat és mi nem?

2013. jún. 13. 16:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem tudják mi a különbség a rock és a metal között.

A metalt még érthetőnek is találom, hogy miért van ennyire kiszorítva a médiából és a rock is mondhatni a metál miatt van, mert "ugyan az, mint a metál".

Az, hogy igény van rá, az alap dolog, de nincs akkora, mint a pop, vagy elektronikus zenére, így nem is fog akkora figyelmet kapni.

A politikát nem akarom belekeverni a dologba, de van köze a dologhoz, az szinte biztos, ha nem is direkt, de legalább indirekt módon.

Összefoglalva: a média löki a könnyűzenét, ezért a fiatalabb generáció nem találkozik vele olyan könnyen, így egyre kisebb lesz a népszerűsége, és még kevésbé fog bekerülni a médiába és így tovább egy öngerjesztő folyamatként fut a rock/metál kiszorulása. Nyilván nem ilyen egyszerű a dolog és ez is csak az én személyes véleményem, ami lehetséges, hogy teljesen távol áll az igazságtól.

2013. jún. 13. 16:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az előttem szólónak. Annyival még kiegészíteném,hogy nem is érdekli az embereket,hogy mi a különbség,mert nekik az ugyanolyan "üvöltözés".

Szerintem azért,mert a Rock és a Metál(bár inkább a Metál) olyan zenék,amik valamiféle szabadságvággyal vannak átitatva. És aki ilyet hallgat azt meglehet nem olyan könnyű manipulálni,mint azokat,akik egyszerű dübörgést hallgatnak,abban nem sok fantázia van.

Ezt komolyan mondom,a Rockerek/Metálosok általában máshogy gondolkoznak,nagyon érdekes hatása van ezeknek a zenéknek. Kivétel persze mindig lehet.

2013. jún. 13. 16:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A rock és metal zenekarok nagyon komoly társadalom-kritikákat fogalmaznak meg és ez az ami nagyon nem tetszik feletteseinknek szerintem.

Meg amit az előzőek írtak, kevésbé irányíthatóak azok az emberek akik a rockot szeretik.

Az, hogy el van nyomva a rockzene, az pedig tény. Meg lehet nézni az MR2-öt ami elvileg közszolgálati rádió mennyi rockzenét sugároz. Nulla.

A lemezkiadók sem foglalkoznak vele. Hallottam olyant, hogy Hobo lemezét visszadobták, hogy nem elég jó!!!

Egy kevésbé ismert bandának esélye sincs.

Amúgy ez a videó is erről szól:

http://www.youtube.com/watch?v=pXwrdrJBafo

2013. jún. 14. 06:53
 4/10 A kérdező kommentje:

Ismerem ezt a videót, ez is közrejátszott hogy feltegyem a kérdést. Mert ugye érdemi válasz nem érkezik a nagy kérdésre a 'fejesek'től, csak terelnek meg hallgatnak...

Az meg milyen dolog, hogy az adónkból fizetett Tv meg rádióadók nem azt szolgáltatják amire nekünk szükségünk van? Miért nem képviselteti magát minden érdek? Miért csak 1 nézőpont van? (ráadásul a lehető legrosszabb)

Lázadásra lenne szükség, és nem csak a rockzene miatt, hanem a sok bulvár, néphülyítés, meg médiaszar miatt amit éjjel-nappal a nyakunkba zúdítanak! Bár valószínűleg két eshetőség van, amellett hogy a nagy átlag behúzza a farkát és inkább tűr: vagy azon nyomban elhallgattatnák az ilyen megmozdulást, vagy lejáratnák és nevetség tárgyává tennék.. Mondjuk állítom hogy nyugaton foglalkoznának ezzel a problémával, mondjuk ott a rockzene sokkal inkább jelen van a médiában mint itt..

Tehát, ha ki lehetne állni eredményesen a rockzenéért, akkor én abban oszlopos tag lennék! Csak kár hogy nincs meg a megfelelő fórum erre, hogy mindenki tudjon róla...

2013. jún. 14. 12:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem arról van szó, hogy a médiának az az érdeke, hogy gyorsfogyasztásra szánt, tömegtermelésre alkalmas, minél gyorsabban eladható zenét sugározzon. A rockzene nem ilyen, az valódi értéket képvisel: a rockzenét hallgató emberek elmélyednek a zenében, önálló ízlésük és önálló gondolataik vannak, nem vesznek meg mindent, amit eléjük raknak. Itt nem lehet évente 50 "sztárt" felépíteni és minél gyorsabban minél több pénzt csinálni belőlük. Így hát a rockzene nem a rendszer érdekeit szolgálja, nem a minél gyorsabb és hatékonyabb pénzcsinálásra találták ki, hanem valódi művészet. Pontosan ezért nem adnak jazzt meg klasszikus zenét sem.
2013. jún. 14. 16:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, ti hogy vagytok vele,de én azért örülök egy kicsit hogy a rock műfaj nem annyira felkapott. Gondoljatok bele! Ha annyira nyomatná a média a rockot, akkor a sok üresfejű birka is bégetve rajonganának érte. Most legalább csak tényleg azok hallgatják ezt a stílust (többnyire), akik tényleg átérzik és szeretik is (persze vannak kivételek, akik csak divatból "rockerek"). Persze örülnék ha a médiában gyakrabban találkoznék a kedvenceim zenéjével, velük készült interjúkkal, de ha az az ára hogy minden divatmajom is erre csorgassa a nyálát..hát én nem örülnék neki.

(Bocsi hogy offoltam, csak ez végre egy olyan téma ahol elmondhattam a véleményem)

2013. jún. 22. 20:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó

Ezzel egyetértek, én is belegondoltam már ebbe. Sajnos viszont a Rocknak/Metálnak is vannak divatos,mainstream ágai, és amikor azt mondja valaki 'Metál', egyből ezek a divatbandák ugranak be mindenkinek. Vagyis annak, aki nem ismeri az igazit...

2013. jún. 22. 20:41
 8/10 A kérdező kommentje:

(persze vannak kivételek, akik csak divatból "rockerek").

kb ezek vannak többségben! lásd: Depresszió, Road, Nickelback, Manson, Slipknot, Fingtroll, Nirvana stb. rajongók..

2013. jún. 23. 11:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

6. vagyok aki (persze vannak kivételek, akik csak divatból "rockerek") szöveget írta.

Szerintem azok a divatosabb ágak képviselői Linkin Park, Depresszió, Tankcsapda... valahogy ha ezt a 3-at megemlítem, sokan hogy "jaaaj de jóóó azokat imádom" és megemlítek egy másik hasonlót akkor már fujj miket hallgatok...

2013. jún. 23. 14:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, nem vevők sokan a társadalom kritikákra...

Mainstream rock/metal színtéren is van azért olyan, akik megérdemelten vannak ott, meg persze vannak akik csak ügyesen adják el magukat és a zenéjüket...

Engem igazából nem érdekel mennyire népszerű, csak legyenek továbbra is jóféle underground zenekarok és kész. Egyetlen ami zavar, hogy sorra zárták be a környékemen a koncerthelyeket, a városomban jó ideje nem is tudtam koncertre menni, mert egyszerűen nem is tudnak hol tartani, így utazgathatok... Pedig máskor gyalog pár percnyire több hely is volt.

2013. okt. 10. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!