Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miről szól a Ska-P - Paramilit...

Miről szól a Ska-P - Paramilitar című száma?

Figyelt kérdés
Pár helyen ajánlották, hogy jó spanyol zene, és csak érdekelne miről "énekelnek" :)

2013. jún. 6. 12:22
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
A Ska-p legtöbb száma a globalizáció (Planeta eskoria) ellen szól, náciellenes (A la mierda), háborúellenes (Nino soldado), anarchista zene. Felszólalnak az állatok jogaiért (Animales de laboratorio, Insensibilidad) és az elnyomott népcsoportokért (Lucrecia, Mestizaje). Néhány számuk a fű legalizálásáról és élvezetéről ill. a bulizásról szól (Legalizacion, Derecha de admision). A keresztény egyházat sem szeretik (Sektas). És ja, marha jó zenéjük van:D Paramilitar konkrétan azt jelenti, hogy katonai (jellegű), és ahogy gyorsan ránéztem a szövegre, Latin-Amerika elnyomásáról szól.
2013. jún. 13. 12:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) Csak pár számukat hallgattam meg eddig, de szerintem is nagyon jók :)
2013. jún. 13. 12:52
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Örülök, hogy tetszik, én a dalszövegeiket is bírom, tök viccesek:) Nem tudom, tudsz-e spanyolul, de érdemes azokat is megnézni.
2013. jún. 13. 13:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát az túlzás, hogy tudok, még gimiben tanultam, azóta eléggé elfelejtettem, csak az ilyen Floriciente szintű dalok szövegét értem meg valamennyire :) (ezt meg azért annyira nem reklámozom :))
2013. jún. 13. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
Azt nem ismerem, öreg vagyok én már a divatos zenékhez:D Én nemrég kezdtem el spanyolt tanulni, és tök sokat segít, hogy lefordítom spanyol bandák szövegeit. Pl. a Ska-p szövegeiből csomó jó káromkodást megtanulok:)
2013. jún. 13. 14:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát a Floricienta zenéi inkább tiniknek szól szerintem, szóval nem is az én világom már, csak viszonylag egyszerűek a szövegei, és könnyebb megérteni :) Most kezdem csak újra feleleveníteni a spanyolt, de ijesztő, hogy mennyit felejtettem... Ezért keresgélek jó spanyol számokat, úgyhogy ha tudsz még esetleg jó együtteseket, dalokat... :)) Meg most szereztem meg egy sorozatot spanyolul, magyar és spanyol felirattal, állítólag az is segít a tanulásban, hát majd kiderül :)
2013. jún. 13. 14:38
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Na az a spanyol sorozat meg engem érdekelne, esetleg ha fel tudnánk venni a kontaktot, nagyon örülnék. Mert még sorozatokat csakcsak találtam, de feliratot egyáltalán nem.

Mostanában egy mexikói bandát hallgatok, jó számaik vannak, ez az egyik számuk: http://www.youtube.com/watch?v=ahGAGdblX0M Itt a gyiken linkelte be valaki. Túl sokat sajnos én sem ismerek, de ezt a Floricientat meghallgatom, márcsak a tanulás kedvéért is.

Én nagy Harry Potter rajongó vagyok, magyarul-angolul már olvastam, most pedig megtaláltam pdf-ben a neten spanyolul, azt olvasom, és közben hangoskönyvként hallgatom.

Sok régi Disney rajzfilm is letölthető a netről, szerintem azok is nagyon sokat segítenek. Emellett rengeteg film is fenn van, én imádom a spanyol filmeket is, de van, akinek kicsit túl bizarrak:)

Meg szerintem az is segít, ha előveszed a régi könyvet, amiből tanultál, és gyakorolsz. Én jelenleg a Coloresből tanulok, szuper nyelvkönyvnek tartom.

Ja, és az segít még sokat, ha levelezel spanyolokkal, de ehhez türelem kell, hogy kialakíts valakivel ilyen levelezős kapcsolatot.

2013. jún. 13. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!