Heavy metal tippek, technikák szólógitárra?
Hol tanultatok/tanultok heavy metalt játszani? Szeretnék riffeket, szólózási gyakorlatokat elsajátítani, jammelni jókat. Mikkel kezdjem? Játsszak a nagyoktól TAB-okat, tanuljam meg az összes power chordot...?
Nemsokára lesz egy elektromos gitárom, és vannak ismerőseim akikkel majd összeülünk jammelni, gyakorolni gitározni (blues, rock, metal...).
"tanuljam meg az összes power chordot...?"
Ezen jót röhögtem, az összes power chordot kb 5 másodperc megtanulni. :)
A lényeg az lenne, hogy először gitározni kezdj el, ne metálkodni. Az majd ráér, ha az alap dolgokkal tisztában leszel.
Power chordokban még nem vagyok jártas, tudom hogyan kell és csináltam is, de nem tudom, hogy van-e nehezebb és összetettebb fogás. Amúgy összetett játékot power chordoknál is gyakorolni kell.
Van akusztikus gitárom, azzal már játszok egy ideje, megtanultam akkordokat és dallamjátékot is tudok vele játszani. Kiválóan tudok kottát olvasni (igaz TAB olvasásnál nem fontos), minden zeneiskolai alapot ismerek. Ezért kérdeztem, hogy hol kezdhetném majd elektromos gitárral, mivel annak más a technikája, és legtöbbet a heavy metallal szeretnék foglalkozni.
Na, ha már vannak ilyen alapjaid az nagyon jó.
Ha az ember igazán fejlődni akar két dolgot kell csinálni.
1. Gyakorolni a technikákat. Ez metálgitározásban leginkább skálázásból áll.
2. Zenélni. Hiába van jó technikád, ha a zenét nem érzed. Kiválasztod a kedvenc számaid, és azokat játszogatod, tabbal, vagy hallás alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!